dissabte, 28 d’octubre del 2023

NARCISO NEGRO

Cinc monges reben l'encàrrec de viatjar a l'Himàlaia per establir-se en un temple dalt la muntanya i obrir una escola i un hospital. Els aires tan purs, la presència d'un agent britànic que sempre va amb pantalons curts i, potser, l'influx d'un indret que havia servit per allotjar un harem, faran que les germanes tinguin records del seu passat seglar i desitjos que van més enllà de tocar la campana estratègicament situada vora un penya-segat. 

Si us sembla que aquest argument, potser provocador quan es va estrenar "Narciso negro" el 1947, no es capaç d'originar una gran pel·lícula, esteu molt equivocats. Dirigida per Michael Powell i Emeric Pressburger, és una absoluta obra mestra que conjuga lucidesa, poesia, fascinació, una mica de perversió i alguns moments de terror, amb grans interpretacions de l'elenc i una fotografia excepcional de Jack Cardiff.

7 comentaris:

El Demiurgo de Hurlingham ha dit...

Una interesante combinación la que mencionás.
Algo de curiosidad me despertó.

ricard ha dit...

Es un clásico que te recomiendo encarecidamente.

Trecce ha dit...

Arriesgado y provocador argumento si tenemos en cuenta la época.

Cinefilia ha dit...

Molt em temo que la morbositat que en el seu moment despertava una pel·lícula com ara aquesta avui passa absolutament desapercebuda.

Una abraçada.

ricard ha dit...

Trecce: Sí, y creo que tuvieron que suavizar el argumento (adaptación de una novela de Rumer Godden) a causa de la censura.

Juan: Més aviat sí, tot i que preserva el seu interès cinematogràfic gràcies a la força de les seves imatges o la intensitat de les interpretacions.

Una abraçada.

Fran ha dit...

Hola Ricard!
Comparto y suscribo tu opinión sobre la película. Magnifico el poster.
Saludos!

ricard ha dit...

Es el poster más bonito que encontré.

Saludos.