dimecres, 1 de novembre del 2023

CONOCIMIENTO CARNAL

A "Conocimiento carnal" (1971), Mike Nichols torna als primers plans sobre format scope d'"El graduado", ara amb els rostres de Jack Nicholson i Art Garfunkel en la part masculina i de Candice Bergen i Ann-Margret en la part femenina, fotografiats pel gran Giuseppe Rotunno. El film narra una història en tres temps que vol analitzar les complexes relacions entre els dos sexes, condicionades per una educació masclista que, a pesar dels seus caràcters ben diferents, comparteixen els amics protagonistes. 

Brinda una interpretació exuberant de Nicholson (Garfunkel, actor i personatge, roman a la seva ombra i no va tornar a treballar al cinema fins al cap de deu anys), mentre que Ann-Margret és la persona més sexi imaginable, amb permís del moment de glòria de Rita Moreno en la pertorbadora escena final. Viatja de la lucidesa al nihilisme i tal vegada no sigui el millor film de Nichols però sens dubte és el més de culte de tots els que va dirigir.

6 comentaris:

Trecce ha dit...

Sin ninguna duda.

Cinefilia ha dit...

Tenint en compte que la carrera de Nichols va ser un tant irregular, coincideixo amb tu que aquesta és, potser, de les millors. A banda que ens recorda que l'Art Garfunkel era igual d'ensopit actuant que cantant...

Una abraçada.

ricard ha dit...

Las primeres pel·lícules de Nichols són, si més no, molt més ambicioses que les que va dirigir després d'aquesta.

Art Garfunkel volia fer carrera en solitari però la cosa no va acabar de rutllar.

Una abraçada.

Teo Calderón ha dit...

Un poco desde la distancia, defino esta película como una comedia dramática en torno al macho americano y sus anhelos, equivo­cados, estúpidos y prosaicos, de consecución de la plenitud sexual. El estilo fragmentario y entonces "moderno" que adopta la narración hace de este film un ejercicio artificial y, por momentos, trucu­lento. No obstante, merece ser destacada (eso sí lo tengo bien grabado en la memoria) la impresionante composición que de su personaje hace una Ann-Margret más "carnal" que nunca.
Saludos.

Fran ha dit...

Hola Ricard!
No la he visto pero gracias por traerla, me has despertado la curiosidad. Acabo de ver un par de fotos de Ann M., no puedo estar mas de acuerdo...
Saludos!

ricard ha dit...

Teo: Inolvidable Ann-Margret.

Fran: Pues eso.

Saludos y gracias por comentar.