dilluns, 28 de novembre del 2022

CINCO LOBITOS

Juntament amb "Alcarràs" i "As bestas" (curiosament, dos títols relacionats amb la ingerència de les renovables en el món rural), "Cinco lobitos" (Alauda Ruiz de Azúa, 2022) era la tercera de les precandidates espanyoles als Òscars de Hollywood del 2023. 

Com sabem, va ser la primera que va assolir la candidatura, però a cap de les altres dues els falten mèrits.

"Cinco lobitos" parteix de dues relacions materno-filials; la protagonista (Laia Costa, magnífica) té una nena i seriosos problemes per conciliar la nova situació amb la feina, a pesar de teletreballar; el marit sempre està voltant i no ajuda gaire, de manera que la noia ha de recórrer als seus pares, i la relació amb ells, i particularment amb la mare, actuarà com un mirall que li permetrà entendre una mica millor com funciona tot això de la convivència.

8 comentaris:

Cinefilia ha dit...

Malgrat la senzillesa del plantejament i els possibles defectes d'una òpera prima, jo l'he trobada una pel·lícula molt emotiva.

Una abraçada.

ricard ha dit...

És emotiva, lúcida, i està molt ben interpretada.

Una abraçada.

Trecce ha dit...

Está pendiente, a ver si voy despejando la lista.

Fran ha dit...

Hola Ricard!
Este 2022 esta siendo un año estupendo para nuestro cine. A veces me sorprende la ojeriza que le tiene cierta parte de nuestra sociedad al cine español.
Saludos!

miquel zueras ha dit...

Bones interpretacions, sobre toto de Susi Sánchez, però m´ha semblat una mica esteriotipada. En plan: "vinga, a tocar els sentiments de cara als Oscars".
Aquest film de Paco Leon que viu darrera d´un armari m´ha fet recordar la curiosa "El anacoreta" amb Fenán Gómez que viu a una cambra de bany.
Salut!
Borgo.

ricard ha dit...

Trecce: Este año, el cine español nos está dando trabajo.

Fran: Sin embargo, el concepto de "españolada" ha perdido vigencia gracias a algunos buenos títulos que han ido jalonando nuestra cinematografía. Este año está siendo especialmente fecundo; y creo que el público no está respondiendo mal del todo.

Borgo: Jo crec que "Cinco lobitos" és sincera i honesta; però és veritat que voreja el tòpic en molts moments.

No he vist "El anacoreta" (encara).

Gràcies pels vostres comentaris.

TRoyaNa ha dit...

Ricard.
em va pareixer molt honesta i em va agradar força l´actuació de Laia Costa.
Un abraç

ricard ha dit...

Completament d'acord.

Una abraçada.