dimecres, 27 de desembre del 2023

RÍO SALVAJE

Si no fos perquè data del 1960, "Río salvaje" podria ser un film propagandístic del New Deal rooseveltià. Transcorre en els dies de la Gran Depressió (enllaça d'aquesta manera amb el següent i magnífic títol dirigit per Elia Kazan, "Esplendor en la hierba") i se centra en la peripècia d'un funcionari del govern (Montgomery Clift) que viatja al racó més humil de l'Amèrica profunda (a l'estat de Tennessee) per convèncer una iaia molt tossuda que abandoni les seves terres per on han de desviar el riu salvatge després de construir una presa capaç de domesticar-lo. 

La tasca no serà fàcil i el protagonista s'haurà d'enfrontar als principis de l'anciana i als prejudicis d'una comunitat una mica racista (un dels temes predilectes del realitzador), tot i que rebrà a canvi l'amor d'una noia humil, no gaire il·lustrada però tan guapa com ho era la Lee Remick.

5 comentaris:

Trecce ha dit...

Muestra una situación que, en cierto modo, sigue estando de actualidad.

Fran ha dit...

Hola Ricard!
Pues no la he visto. Tomo buena nota. Muy curioso el poster con esas frases destacadas.
Saludos!

ricard ha dit...

Trecce: Lo de las expropiaciones no pasa de moda.

Fran: Creo haber visto algún otro poster parecido. Aunque a este tamaño es difícil saber lo que pone.

Saludos.

Cinefilia ha dit...

D'aquesta peli recordo sobretot la cara tan estranya d'en Monty Clift, qui prèviament havia patit un gravíssim accident automobilístic.

Una abraçada.

ricard ha dit...

Ja no vaig voler esmentar-ho, potser perquè ja ho havia fet als posts de "De repente, el último verano" i "Vidas rebeldes".

Una abraçada.