dimecres, 12 d’abril del 2023

UNA CHICA TAN DECENTE COMO YO

És possible que François Truffaut dirigís "Una chica tan decente como yo" (1972), una comèdia amb un notable component eròtic i bastant humor negre, com a reacció al fracàs de "Las dos inglesas y el amor". També podem especular sobre un homenatge al Hawks de "Bola de fuego" (un sociòleg tímid entrevista per a la seva tesi una jove mal parlada i desinhibida acusada d'assassinat); en última instància, es tracta d'una relació destructiva com la de "La sirena del Mississippi"; i el director inclou referències al music-hall, com va fer Jean Renoir en algun dels seus títols. 

Malgrat tot, l'experiment resulta com a mínim discutible. Pel que fa al ritme, Truffaut confon l'agilitat pròpia de la screwball comedy amb la precipitació. La caricatura de tots els personatges masculins d'un film que es podria interpretar en clau feminista és tosca i alguns gags, com el del disc amb so de curses automobilístiques que el cantant posa mentre fa l'amor, semblen extrets d'una comèdia de tercera fila. Haurien hagut de substituir Charles Denner per Louis De Funes.

4 comentaris:

Fran ha dit...

Hola Ricard!
No la he visto. En cuanto a la screwball comedy, creo que cierto estilo de comedias no encajan bien en la actualidad, quizás por el publico que poco o nada tiene que ver con el de hace décadas, aunque en este caso la película que nos traes es del 72.
Saludos!

Trecce ha dit...

Una parodia que se queda en un intento.

Cinefilia ha dit...

Doncs què vols que et digui: a mi, malgrat les deficiències d'un film potser menor, Truffaut sempre em resulta igualment entranyable.

Una abraçada.

ricard ha dit...

Fran: No sé, en los años 30 y 40 los americanos hacían comedias como dios manda. Hoy, es un desastre.

Trecce: Más bien.

Juan: Jo la trobo molt fluixa. I ja saps que sóc un gran defensor del seu cinema.

Una abraçada.