diumenge, 14 de maig del 2023

DOCTOR TERROR

Freddie Francis va ser redescobert com a excel·lent director de fotografia per Lynch i Scorsese. Però, al llarg de molts anys, havia exercit ell mateix de realitzador, bàsicament de pel·lícules de terror de baix pressupost per a les productores especialitzades Hammer o Amicus. 

Per a la segona, va dirigir, el 1965, "Doctor Terror", un clàssic film d'episodis vinculats una mica capriciosament a partir de la reunió en un vagó de tren de cinc homes tocats i posats i un individu misteriós que els distraurà llegint-los el futur amb les cartes del tarot. 

El cert és que les prediccions de les cartes no poden ser més peculiars i catastròfiques, de manera que els pobres passatgers sabran que hauran d'enfrontar-se (si no ho impedeix la carta de la Mort) a homes-llop, plantes carnívores, malediccions vudú, vampirs i, en l'episodi més enginyós, a una mà seccionada que, com la que volta per cals Addams, es resisteix a morir. 

Poca-solta però divertit, el film reuneix a dos incondicionals del cinema d'horror britànic dels seixanta: Peter Cushing (el tarotista misteriós) i Christopher Lee (un crític d'art amb poc criteri i pitjor caràcter). Més inesperada resulta la presència en el repartiment d'un joveníssim Donald Sutherland, qui, potser pel seu accent canadenc, fa el paper d'un nord-americà.

6 comentaris:

Fran ha dit...

Hola Ricard!
No la conocía. Es muy llamativo el poster, apuntada queda.
Saludos!

El Demiurgo de Hurlingham ha dit...

Es un buen título para una película. Y el recurso de los relatos enmarcados me gusta. Incluso creo recordarla, me parece que la vi en Sábados de super acción, un ciclo de cine, en un canal de aire. En que pasaban cine clase B, ciencia ficción, terror, etc.
Si está por youtube la veré.

Saludos.

Trecce ha dit...

Un cine muy peculiar que tiene su encanto.

ricard ha dit...

Fran: Es una serie B, bastante curiosa.

Demiurgo: Yo la pillé en Movistar +.

Saludos.

Cinefilia ha dit...

Vaja: tot un descobriment! Aquesta mà tallada també té un punt bunyuelià.

Gràcies per la recomanació.

Una abraçada.

ricard ha dit...

Només falten les formigues.

Una abraçada.