dilluns, 12 de juny del 2023

EL SOSTRE GROC

No havia parlat d'aquest documental dirigit per la Isabel Coixet, no pas perquè no l'hagués trobat interessant sinó perquè he tardat a adonar-me de fins a quin punt és coherent amb la seva filmografia un treball que parla de vèncer les pors; en aquest cas, la por de les alumnes de l'Aula de Teatre de Lleida que van patir els abusos d'un dels seus professors quan eren menors d'edat i han tardat anys a denunciar-ho.

L'aparició de noves denúncies -sobretot a partir de l'estrena del documental-, no afectades per la prescripció, potser faran que sigui possible una mica de justícia. Com acostuma a passar, sorprèn l'absoluta impunitat de què va gaudir l'agressor, un individu atractiu que s'emparava en presumptes llibertats al voltant de l'ensenyament del teatre, la popularitat del centre que va acabar dirigint i l'amistat del paer Àngel Ros.

6 comentaris:

Trecce ha dit...

Todo lo que se haga para evitar futuros abusos es poco, así que muy bien por Coixet.

ricard ha dit...

La utilidad del film está fuera de duda.

Fran ha dit...

Hola Ricard!
Es terrible la cantidad de casos que están saliendo a la luz en los últimos años y como bien apuntas todavía resulta mas terrible esa impunidad que permitía a esta gente seguir cometiendo esos abusos.
Saludos!

ricard ha dit...

Que los casos salgan a la luz es duro pero preferible a que queden en el olvido.

Saludos.

Cinefilia ha dit...

Un documental controvertit, com ho va ser en el seu moment "De nens" (2003), de Joaquim Jordà.

Una abraçada.

ricard ha dit...

No he vist la d'en Joaquim Jordà. Potser seria el moment de recuperar-la.

Una abraçada.