dissabte, 28 de gener del 2023

TRES MIL AÑOS ESPERÁNDOTE

Set anys després de "Mad Max: Furia en la carretera", George Miller sorprèn amb un film més reposat i quasi intimista, tot i que no li falten dosis de fantasia. 

Una intel·lectual solitària (Tilda Swinton), experta en relats orientalitzants, desperta un geni de la làmpada amb els trets d'Idris Elba. La història continua com una successió de relats sobre les aventures del djinn, que semblen de Les Mil i una Nits, i acaba amb l'expressió dels desitjos de la protagonista, un cop superats els seus recels. 

"Tres mil años esperándote" (2022) és un títol a contracorrent, tan atemporal com el geni que el protagonitza, extravagant i simpàtic i que, com passa en els millors contes, conté les espurnes de lucidesa que s'amaguen rere els somnis.

5 comentaris:

Trecce ha dit...

Es a base de episodios o es todo una historia?

Fran ha dit...

Hola Ricard!
Vaya, acabo de ver el trailer y desde luego resulta mas que sorprendente, me la apunto. Por cierto, Idris Elba estaba en las quinielas para sustituir a Daniel Craig, me gusta, tiene muy buena presencia y creo que hubiera dado un 007 muy digno.
Saludos!

ricard ha dit...

Trecce: Pues te diría que las dos cosas. Los relatos del genio podrían formar parte de un film de episodios; pero su relación con la literata sirve como nexo de unión y ocupa buena parte del metraje.

Fran: Su presencia física es imponente. Sin embargo, como su personaje en esta película, es capaz de exponer cierta fragilidad.

Saludos y gracias por comentar.

El Demiurgo de Hurlingham ha dit...

Es una interesante premisa,
Con una talentosa actriz y un talentosa actor, que han aparecido en películas de Marvel.
Saludos.

ricard ha dit...

Y puede que lo mejor sea el trabajo de los actores.

Saludos.