dimecres, 4 de gener del 2023

AVATAR: EL SENTIDO DEL AGUA

Dotze anys van transcórrer entre "Titanic" i "Avatar" i tretze han estat necessaris per poder veure la continuació de la nissaga dels extraterrestres barrufets. Probablement, la pandèmia ha influït en el retard; i, si la cosa va com ha d'anar, s'anuncien tres parts més a raó d'una cada dos anys. Que Déu ens agafi confessats! 

Cameron no s'hi ha trencat gaire el cap i, a "Avatar: El sentido del agua", reitera l'enfrontament entre el soldat traïdor i el seu coronel (en realitat, entre els seus avatars), el missatge ecologista i un cant a la família unida que complaurà el públic més conservador (d'altra banda, adient en aquestes festes nadalenques en què les famílies d'espectadors també es reuneixen per posar-se ulleres i omplir els cinemes; la qual cosa tampoc no és una mala notícia). 

En fi, res de nou sota els sols de Pandora. L'espectacle és brillant però l'argument tan tòpic que convoca l'avorriment mentre esperem les seqüències d'acció. Una acció que, com el títol anuncia, es trasllada als escenaris aquàtics, que Cameron ja havia freqüentat a "Abyss" o la mateixa "Titanic". Afegirem que el més reeixit de la funció és una batalla final que recorda molt i molt les escenes amb el Titanic enfonsant-se, amb la Rose i el Jack mirant de no ofegar-se.

3 comentaris:

Fran ha dit...

Hola Ricard!
Pues mira que me lo estoy pensando, tenia ganas de plantarme en el cine pero leídas algunas criticas me lo estoy pensando.
Saludos!

Trecce ha dit...

No la he visto y el único comentario que he logrado de una persona muy allegada que el otro día la vio en el cine, fue: Muy larga.

ricard ha dit...

Fran: Hombre, tampoco voy a decir que no sea un entretenimiento digno. Visualmente, es bastante espectacular, gracias al 3-D y -¿por qué no decirlo?- a lo bien filmadas y montadas que están las escenas de acción (nada que ver con la mayoría de películas de superheroes que nos llegan).

Trecce: Coincido. Demasiado larga.

Saludos.