dissabte, 20 de gener del 2024

EL HÉROE ANDA SUELTO

En un post bastant extens sobre Peter Bogdanovich de gener del 2015, esmentàvem el seu salt a la direcció el 1968 amb "Targets", produïda per Roger Corman i titulada aquí "El héroe anda suelto". 

Tot i que, en la mateixa època, també va signar "Viaje al planeta de las mujeres prehistóricas", cal considerar "Targets" el seu primer títol personal. I molt. Es tracta d'un film inclassificable, barreja de thriller i referències cinèfiles. 

Bogdanovich, que també actua en el paper d'un jove realitzador, convoca Boris Karloff per fer d'ell mateix, o quasi: un actor en decadència que ofega en alcohol el seu desencís, preocupat perquè no entén Hollywood ni el món que l'envolta, ple de violència als carrers. Per donar-li la raó, assistim a la peripècia d'un jove bastant normal en aparença, molt afeccionat a les armes, que decideix provar punteria sobre els transeünts. 

L'home del rifle acaba disparant sobre els espectadors d'un drive-in on es projecta "El terror", film de Roger Corman amb Jack Nicholson i el mateix Karloff, qui tindrà ocasió d'actuar als dos costats de la pantalla.

2 comentaris:

Trecce ha dit...

Un asunto, por otra parte, muy americano.

ricard ha dit...

No creo que sea la película favorita de los miembros de la Asociación Nacional del Rifle.

Más allá de la crítica implícita a la afición a las armas, que los americanos pueden comprar en la tienda de la esquina, el acierto de la película de Bogdanovich es la confrontación entre un monstruo que sólo existe en la fantasía del cine (Karloff) y otro muy real (en esa época, ya había habido algún tiroteo masivo en los Estados Unidos).