divendres, 16 de desembre del 2022

HISTORIAS DE TERROR

El cicle Poe-Corman, al qual ja he dedicat un parell d'entrades, incloïa un film d'episodis. "Historias de terror" (1962) adaptava tres relats de l'escriptor: "Morella", "El gat negre" (que barrejava elements d'"El barril d'amontillat") i "La veritat sobre el cas del senyor Valdemar"; tots ells interpretats per Vicent Price, qui sobreactua a plaer; el segon episodi, amb notes d'humor, sobre dos tastadors de vins enfrontats que anticipen els mags d'"El cuervo", l'emparella amb Peter Lorre. I la casa vora el mar i les tones de teranyines els havia manllevat Corman de "La caída de la casa Usher".

5 comentaris:

El Demiurgo de Hurlingham ha dit...

Un interesante ciclo aunque con una tendencia a hacer versiones libres, alejadas de la obra de Poe.
La tumba de Ligeia me pareció fallida.
Saludos.

Cinefilia ha dit...

Tinc debilitat per aquest tipus de cinema, una mica en consonància, salvant les distàncies, amb el que en Jesús Franco feia aleshores per aquí (bé, espero que no sigui cap sacrilegi comparar Roger Corman amb Jesús Franco).

Una abraçada.

ricard ha dit...

Demiurgo: Recientemente, he podido revisar las diversas adaptaciones; pero no "La tumba de Ligeia", que vi hace tanto tiempo que no me atrevo a juzgarla.

Juan: Jo també els veig en la mateixa línia.

Una abraçada.

Trecce ha dit...

He leído los relatos, pero no he visto esta película.

ricard ha dit...

Yo conozco a Poe más por las adaptaciones que por sus textos. Intuyo que las películas de Corman no les hacen justicia, aunque preservan cierto encanto. Y Vincent Price es único recitando.

Saludos.