dimecres, 12 d’octubre del 2022

LA TRAMPA DE LA MUERTE

No es pot dir que la ploma d'Ira Levin no hagués inspirat bones pel·lícules ("La semilla del diablo"); i la guionista Jay Presson Allen, tot i el fracàs de "Marnie, la ladrona", era responsable d'una altra magnífica adaptació literària -"Cabaret"-, i també va signar dos dels millors títols de Sidney Lumet: "El príncipe de la ciudad" (1981) i -amb David Mamet- "Veredicto final" (1982). I, enmig, de les dues, va adaptar Levin a "La trampa de la muerte" (1982), basada en la seva obra teatral guanyadora d'un Tony, i Lumet va dirigir. 

Però aquest film no aconsegueix evitar la comparació odiosa amb "La huella", realitzada per Joseph L. Mankiewicz deu anys abans. També transcorre tota l'acció en una casa de camp anglesa residència d'un escriptor d'obres de teatre de trama criminal a l'estil d'Agatha Christie, en hores baixes. Michael Caine hereta el paper de Laurence Olivier i la seva actuació és, sens dubte, el principal al·licient d'una obra en dos actes, el primer dels quals és previsible i el segon precipitat en el tram final. A diferència del film de Mankiewicz, aquí tenim a quatre personatges: a part del ja esmentat, concorren un jove aspirant a escriptor interpretat per Christopher Reeve, l'esposa del protagonista, interpretada per Dyan Cannon, qui va merèixer una nominació als Razzies per la seva actuació, i una veïna vident destinada a desbaratar el crim (o crims) perfecte(s), com una Jessica Fletcher qualsevol (aquí, un record per a l'ara desapareguda Angela Lansbury).

4 comentaris:

Trecce ha dit...

La interpretación de Michael Caine, hace que merezca la pena verla.

ricard ha dit...

Sin duda, lo mejor con diferencia.

Fran ha dit...

Hola Ricard!
La tengo bastante olvidada. Supongo que la inclusión en el diseño del poster del cubo Rubik se debió al año de su estreno (1982), por aquel tiempo andábamos todos a vueltas con el dichoso cubo, yo para hacer una cara me tiraba bastante tiempo, era muy torpe...jeje
Saludos!

ricard ha dit...

Tampoco yo era muy hábil con el dichoso cubo.

Saludos.