divendres, 7 d’octubre del 2022

CRÍMENES DEL FUTURO

A "Crímenes del futuro" (2022), Cronenberg recupera l'esperit de les seves obres més transgressores i ens transporta a un futur devastat en què les mutacions (tema recurrent en la seva filmografia) són molt habituals i s'han convertit en matèria artística. 

Tenser (Viggo Mortensen) desenvolupa tumors sense parar i, amb l'ajuda de Caprice (Léa Seydoux) i d'una màquina de fer autòpsies modificada (un dels molts instruments ominosos que apareixen al film i tampoc no són nous en l'obra del director), els utilitza per a les seves performances. La medicina ha avançat fins a gairebé erradicar el dolor, que la gent enyora i s'ha convertit en el nou sexe. Mentrestant, els anestesistes a l'atur; i una mutació relativa al sistema digestiu pugna per imposar-se tot i la persecució de la policia dels "nous vicis", la qual cosa no entenem, ja que sembla molt ecològica. 

Ulleres no, orelles sí:

2 comentaris:

Cinefilia ha dit...

Les imatges que has triat donen una mica de mal rollo, però suposo que formen part de l'"encant" d'una pel·lícula a càrrec d'un cineasta realment notable.

Una abraçada.

ricard ha dit...

Tu ho has dit!

Una abraçada.