dilluns, 18 de juliol del 2022

MALNAZIDOS

Per aparcar les diferències entre feixistes i republicans en el marc de la Guerra Civil Espanyola, res com una invasió de zombis, propiciada pels experiments d'un mad doctor de les SS. 

"Malnazidos" (Javier Ruiz Caldera, Alberto de Toro, 2020) s'apunta al cinema de zombis -ja emparentats amb els nazis en produccions europees recents- i el combina amb una aventura entre milicians i nacionals, tots simpàtics i finalment ben avinguts, amb l'excepció del comissari polític (no patiu, els zombis ho arreglaran). Més enllà d'un punt de partida que enllaçaria el film amb "La vaquilla" de Berlanga per la voluntat de dessacralitzar el trauma de la contesa i cercar una reconciliació possible en la ficció cinematogràfica, el film de Caldera i Toro no aporta grans novetats al gènere, però està proveït d'elegància i sentit de l'humor i es beneficia d'un elenc magnífic, amb Miki Esparbé, Aura Garrido, Luis Callejo i un sensacional Manel Llunell, entre d'altres.

4 comentaris:

Trecce ha dit...

Al menos se han atrevido con una propuesta diferente.

ricard ha dit...

Pues sí.

Fran ha dit...

Hola Ricard!
Aun no la he visto, aunque mi parte contratante que es muy fan de zombies y derivados me dice que lo ha pasado muy bien. La tendré en cuenta.
Saludos!

ricard ha dit...

Pues ya lo sabes. Disponible en Netflix.

Saludos.