diumenge, 28 de gener del 2018

ESTIU 1993


Carla Simón narra en el seu debut l'estiu que va passar amb els seus tiets, en una casa al camp, després de la mort de la seva mare. La força d'"Estiu 1993" (2017) radica en la senzillesa del seu plantejament, que no exclou el rigor a l'hora d'exposar el procés del dol de la petita Frida, sempre des del seu punt de vista però amb una atenció especial als adults en segon pla. La directora aconsegueix un treball inusualment humil i sincer amb la col·laboració inestimable d'un repartiment en estat de gràcia, des dels molt ajustats David Verdaguer i Bruna Cusí fins a les nenes Laia Artigas i Paula Robles.

2 comentaris:

Pedro Rodríguez ha dit...

Continuante tenía en la memoria el film de Saura "Cría cuervos", y me parece una película honesta, hermosa y sensitiva, aunque hay otras pelis españolas que me han gustado más este año, estamos, desde luego, ante una propuesta adorable que no cae nunca en el melodrama.

Un abrazo.

ricard ha dit...

No caer en el melodrama es su mejor virtud. Cierto que puede recordar a "Cría cuervos" pero el trabajo de Saura es una metáfora política muy calculada y "Estiu 1993" no tiene dobles lecturas.

Un abrazo.