dissabte, 18 de juny del 2022

TOP GUN: MAVERICK

No tinc gaire clar que "Top Gun: Maverick" (Joseph Kosinski, 2022) sigui -com el film del 86 segons la lectura d'en Tarantino- la història d'un paio en conflicte amb la seva homosexualitat. Ho podria ser, sí: els joves aviadors el fan fora del bar on beuen cervesa, juguen al billar i toquen el piano perquè és un vell i un antipàtic; però, per circumstàncies de la vida, Cruise tornarà a lluir muscle i bronzejat al costat dels seus ara deixebles, també musculosos i bronzejats, mentre fan veure que juguen a rugbi a la platja al capvespre. En qualsevol cas, l'operació nostàlgia és prou evident: l'argument és calcat del de la primera pel·lícula, hi ha homenatges a Val Kilmer (amb una impúdica referència al seu càncer de gola) i al malaguanyat Tony Scott, citat en els crèdits finals, i escenes idèntiques, des de les inicials al portaavions, l'esmentada seqüència a la platja o les anades i vingudes en moto per visitar la nòvia heterosexual (Jennifer Connelly substituint una Kelly McGillis que no porta tan bé l'edat com l'incombustible Cruise). Res de nou sota el sol i un retorn als anys vuitanta que comporta un gairebé incomprensible nou èxit de taquilla. 

Si més no, i que Tony Scott em perdoni des del cel, les seqüències aèries estan més ben filmades i explicades.

4 comentaris:

Trecce ha dit...

En su momento, la verdad es que no me llamó demasiado la atención.

Pedro Rodríguez ha dit...

Adoraba a Tony Scott, que siempre era tildado como el hermano malo de Ridley, pero Top Gun me parece de lejos su peor película. Top Gun: Maverick es aún peor. Un mojón insoportable que en mí ni siquiera tiene el efecto de la melancolía.

Un abrazo.

Fran ha dit...

Hola Ricard!
A mi es un tipo que dejando algunas cosillas a un lado (lo de la cienciología no tiene nombre...) no me cae mal, incluso diría que es un buen actor. Por lo que he visto en el trailer esas escenas aéreas son realmente espectaculares.
Por cierto, según parece la próxima entrega de "Misión imposible..." incluirá escenas filmadas en la estación espacial.
Saludos y feliz semana!

ricard ha dit...

Trecce: Entiendo que te refieres a la de 1986, dirigida por Tony Scott. Esta secuela no es nada del otro viernes pero la parte final casi resulta emocionante.

Pedro: No voy a ponerme a defender las dos entregas de "Top Gun", que también considero mediocres. Aunque he de reconocer que, cuando fui a ver esta última, con mi refresco y mis palomitillas y sin ganas de pensar mucho, estuve bastante entretenido.

Fran: Sí, eso parece.

A mi, Tom Cruise me gusta como actor. Como persona, me resulta una incógnita, algo inquietante, una máscara... Encima, dicen que pone por contrato que no hay que mirarle a los ojos. Mal, muy mal.

Una abrazo a todos y gracias por comentar.