dilluns, 6 de juny del 2022

LA GRAN APUESTA (CRISI # 5)

Com passa a "No mires arriba" (2021), el film d'Adam McKay del 2015 "La gran apuesta" també mostra com tothom va mirar cap a una altra banda, mentre es popularitzaven les hipoteques subprime. Tothom tret de quatre espavilats que, advertits del desastre imminent, van decidir apostar contra els bancs i, com especifica el personatge interpretat per Brat Pitt, "contra l'economia americana". 

Atès l'any de la seva producció i de la presència notòriament publicitària de Margot Robbie donant lliçons d'economia des de la banyera, sembla evident que el film de McKay, que reprèn temes ja abordats per títols com "Inside Job" o "Margin Call", volia aprofitar l'èxit d"El lobo de Wall Street"; i tampoc no aportava grans novetats sobre la crisi especulativa del 2008. Si més no, com en altres films del realitzador, el retrat de personatges, amb l'ajuda d'un elenc espectacular (a part de Pitt i dels cameos de Robbie i Selena Gómez, trobem Christian Bale, Steve Carrell, Ryan Gosling i Hamish Linklater -l'impagable capellà de "Misa de medianoche"-), és brillant.

4 comentaris:

Trecce ha dit...

Desde luego, el reparto resulta, cuanto menos, atractivo.

ricard ha dit...

Lo es.

Fran ha dit...

Que tal Ricard!
Es interesante aunque me pierdo con tanta terminología económica.
Saludos!

ricard ha dit...

Los listillos de Wall Street inventaron un lenguaje propio, aunque algunas cosas se pueden ir traduciendo; por ejemplo: subprime = mierda pinchada en un palo.

Saludos.