divendres, 17 de juny del 2022

SUBURBICON

Quasi per casualitat topo amb aquest film dirigit per George Clooney el 2017, protagonitzat pel seu amic Matt Damon i per Julianne Moore. 

L'acció transcorre en una urbanització modèlica de les que abundaven als Estats Units als anys cinquants, fetes a la mida de la puixant classe mitjana. Els problemes apareixen quan una família d'afroamericans s'instal·la al barri. 

Els comentaris sobre el racisme de la societat americana són lapidaris; però la violència ultradretana només serà el reflex d'una violència més domèstica en el que resulta ser un thriller macabre, salvatge i divertit, que recorda "Fargo"; i no és casualitat perquè els guionistes són els germans Coen.

2 comentaris:

Fran ha dit...

Hola Ricard!
Me pareció fascinante cuando la vi en su momento, no hace mucho he vuelto con ella. Sin entrar en detalles ni desvelar nada, ¿no te parece que hay un toque Tarantino sobre todo al final?, lo digo por cierta violencia...
Lo dicho, una estupenda y muy recomendable película.
Saludos!

ricard ha dit...

A mí también me sorprendió.

Yo creo que la violencia también se la debemos a los Coen; pues no hemos de olvidar que hay más de un momento salvaje en sus thrillers ("Fargo", "No es país para viejos"...).

Saludos.