dissabte, 27 de febrer del 2021

LA BODA DE ROSA

A Icíar Bollaín li ha provat desempallegar-se del seu guionista habitual Paul Laverty (*) per tornar a treballar amb Alicia Luna, amb qui ja havia col·laborat en la que és probablement la seva millor pel·lícula: "Te doy mis ojos", del 2003. 

L'argument de "La boda de Rosa" (2020) parteix d'una premissa una mica extravagant: la protagonista viu explotada a la feina i fora de la feina per una família molt absorbent; pensen que, per la seva condició de soltera, ha de tenir temps per a tot i per a tothom. Al final, la Rosa decideix que també vol disposar del seu temps i del seu futur i que, si cal casar-se, ho farà amb ella mateixa (sí, tal com sona). 

Bollaín i Luna, amb l'ajuda d'un elenc fantàstic presidit per una genial Candela Peña i en què fins i tot l'omnipresent Sergi López broda el seu paper, condueixen la trama amb habilitat i enginy cap al terreny de la comèdia coral, de manera que en resulta una mena de pel·lícula de Berlanga amb tocs feministes, divertida i estimulant. 

(*) Laverty és el guionista de Ken Loach i parella sentimental de la directora.

6 comentaris:

Trecce ha dit...

En efecto, entretenida y bien interpretada, aunque a mí me resultó con mejores intenciones que resultados, pero no está mal.

ricard ha dit...

Las películas de Icíar Bollaín siempre tienen buenas intenciones, que a veces lastran el resultado. En este caso, al menos es divertida.

Saludos.

ethan ha dit...

Divertida y bien interpretada por todos. Merece la pena verla, y más si estás estresado.
Saludos!

ricard ha dit...

Pues sí, es un buen antídoto contra el estrés. Y da ideas.

Saludos.

TRoyaNa ha dit...

Ricard,
em va pareixer una obra menor, però necesaria.Una oda al empoderament femení.
UN abraç

ricard ha dit...

Potser és una obra menor, però més interessant que altres títols més aparentment ambiciosos de la directora.

Una abraçada.