divendres, 13 de novembre del 2020

SIERRA PROHIBIDA

Tot i que porta dècades signant títols comercials sense el menor interès, el canadenc Sidney J. Furie va gaudir de cert renom els anys seixanta, sobretot gràcies a l'èxit comercial i crític d'"Ipcress", una producció d'espies britànica protagonitzada per Michael Caine que va arribar a estar nominada a la Palma d'Or a Cannes. 

Li va valer de passaport als Estats Units, on va dirigir, el 1966, "Sierra prohibida", un western lànguid ambientat a Mèxic en què Marlon Brando reitera la vocació masoquista exhibida a "El rostro impenetrable". No és res de l'altre món però l'escena del pols i els escorpins té la seva gràcia i el director ofereix una posada en escena que alterna amb elegància els primeríssims plans (de Brando, per descomptat, però també de la resta de personatges) i els plans de conjunt en paratges desolats, amb la col·laboració d'un fotògraf amb experiència en escenaris de frontera: el Russell Metty de "Sed de mal".

2 comentaris:

Fran ha dit...

Hola Ricard!
Pues confieso que no había oído hablar de esta película, anotada queda. Por cierto, estaba revisando datos sobre la peli en IMDb y me sorprende la corta filmografía de Brando, apenas 47 apariciones en pantalla.
Saludos!

ricard ha dit...

Es verdad, no son muchos títulos. Y, en su primera etapa, me atrevería a decir que únicamente cinco de ellos, estrenados consecutivamente, cimentaron su leyenda: "Un tranvía llamado deseo", "¡Viva Zapata!", "Julio césar", "Salvaje" y "La ley del silencio". A partir de ahí, abundan los tropiezos y trabajos irrelevantes, al menos hasta 1972, en que se estrenan "El padrino" y "El último tango en París". La revalorización de su estrella no contribuyó a una filmografía más prolífica aunque sí a engordar su cuenta corriente.

Saludos.