diumenge, 29 de novembre del 2020

SENTIMENTAL

No sé si a rebuf de l'èxit de "Perfectos desconocidos", Cesc Gay recupera el subgènere dels sopars catàrtics a "Sentimental", pulcra adaptació de l'obra teatral pròpia "Els veïns de dalt". 

Les pel·lícules de Gay acostumen a agradar-me però aquesta la trobo irregular. De fet, peca dels mateixos defectes de la peça teatral i demostra que no sempre és fàcil barrejar comèdia i drama, sobretot quan la part de comèdia té l'únic objectiu d'arrancar la rialla de l'espectador amb recursos tan poc subtils com les rèpliques pretesament enginyoses o els acudits sobre la mànega del bomber swinger. Em crec tot allò que fa referència a la crisi matrimonial i també puc entendre que la inseguretat del personatge interpretat per Javier Cámara el faci ser sarcàstic; però me'l creuria més si parlés menys, i també em creuria més els veïns si Belén Cuesta i Alberto San Juan no haguessin de forçar la rialla amb cadascuna de les seves sortides. Però, llavors, tindríem un film d'inspiració bergmaniana i no la reproducció literal d'una obra de teatre pensada per als espectadors burgesos que, dit sigui de passada, són els únics que es poden rascar la butxaca i pagar el preu de les butaques. Atès que el cinema és més barat, el Cesc Gay ja s'ho podia haver treballat una mica més.

Com també és habitual en la seva filmografia, i després de Ricardo Darín o Leonardo Sbaraglia, incorpora una interpretació procedent de l'Argentina, ara una dona: Griselda Siciliani, un veritable descobriment.

6 comentaris:

Mamen ha dit...

¡Hola!

No estoy muy por la labor de verla.
Un abrazo.

Trecce ha dit...

Esta la tengo pendiente. A pesar de que no parece gran cosa, supongo que la veré.

ricard ha dit...

Observo que no despierta demasiado interés. Aunque con la cartelera bajo mínimos, había que darle una oportunidad.

Un abrazo y gracias por comentar.

Mamen ha dit...

La comedia española, me ha dado más decepciones qué alegrías. Por eso tengo un cierto "rechazo"
Un placer comentar.

Fran ha dit...

Hola Ricard!
A veces me pregunto si en tiempos complicados como los que estamos viviendo preferimos ver comedia. En todo caso, a mi Javier Cámara me gusta en su menos explotada faceta, como por ejemplo en "Los girasoles ciegos".
Tomo nota de tu reseña, saludos!

ricard ha dit...

A mi me encantan las comedias, y más en estos tiempos tan grises que nos ha tocado vivir. El problema es que cuesta encontrar comedias de calidad.

Y tienes razón en que Javier Cámara está espléndido en papeles dramáticos. De hecho, su personaje en "Sentimental" no es precisamente alegre; esa es mi queja respecto al filme: un tono más sombrío quizás hubiese perjudicado la taquilla pero habría elevado el nivel de una historia en el fondo muy interesante.

Saludos.