divendres, 2 de març del 2018

Completant filmografies #1: SIETE PSICÓPATAS


Després d'haver vist "Escondidos en Brujas" i "Tres anuncios en las afueras", volia revisar l'altre llargmetratge dels tres que ha dirigit Martin McDonagh. Es tracta de "Siete psicópatas" (2012), pel·lícula que, per ser anglesa, resulta tan nord-americana com la que protagonitza Frances McDormand: ambientada a Los Angeles i protagonitzada per Colin Farrell, qui ja sortia a "Escondidos en Brujas", però també per Tom Waits, Christopher Walken i Woody Harrelson i Sam Rockwell, els protagonistes masculins del seu darrer treball.

El talent de McDonagh com a guionista torna a brillar. El problema, però, és que brilla a batzegades i el conjunt del film -que, curiosament, se centra en un guionista mancat d'inspiració- resulta dispers i sembla una mala còpia dels thrillers corals de Guy Ritchie o Quentin Tarantino. Es perd en un bosc de situacions exagerades i gratuïtament violentes i aterra amb els seus protagonistes en un desert que és també desert d'idees, en un tram final inacabable i -encara pitjor- previsible.

Ningú no és perfecte.

2 comentaris:

Pons ha dit...

Exacte! Quan la vaig veure pensava el mateix, que comença molt bé com una trama de històries creuades al estil Guy Ritchie però que tot plegat no acaba de funcionar massa, vist l'inici i els actors semblava tot molt prometedor però sense arribar a ser dolenta (li he posat un 6) n'esperava més.

ricard ha dit...

En aquest cas i excepcionalment em mostraré més sever que tu i li posaré un 5 pelat.