dimecres, 17 de novembre del 2021

LA MÁSCARA DEL DEMONIO

Tot i que ja tenia certa experiència rere la càmera, "La máscara del demonio" (1960) és la primera pel·lícula que Mario Bava signa amb el seu nom. 

Es tracta d'un relat gòtic amb bruixes, malediccions, criptes i vampirs, protagonitzat per Barbara Steele, actriu anglesa de bellesa enigmàtica. Les seves aparicions i la fotografia expressionista confereixen al film una forta personalitat, tot i que és palesa la voluntat d'aprofitar l'èxit recent del "Drácula" de Terence Fisher. Un parell d'anys després, Mario Bava inventaria el giallo, i es consolidaria com el nom més important del cinema fantàstic a la italiana.

7 comentaris:

Trecce ha dit...

Tiene buena pinta para quien guste del género.

ethan ha dit...

La película es muy buena, deja huella, a Barbara Steele es difícil de olvidar. Además, más vale un Mario Bava que, salvo excepciones, cientos de Darios Argentos volando.
Saludos.

ricard ha dit...

Trecce: Sí, es un clásico.

ethan: Dario Argento, en definitiva, es el discípulo. Y Bava el maestro.

Saludos.

Cinefilia ha dit...

Malgrat que avui en dia puguin semblar cutres (o, com a mínim, obsoletes, en comparació amb els efectes especials actuals), les cintes de terror de Mario Bava conserven l'encant d'una època en que el cinema tenia més d'artesania que no pas de producte audiovisual.

Una abraçada.

ricard ha dit...

Efectivament.

Una abraçada.

Fran ha dit...

Que tal Ricard!
La tengo muy lejana en el tiempo, era una vieja copia en VHS y eso tampoco ayudo.
Saludos!

ricard ha dit...

Yo no la había visto hasta ahora.

Saludos.