diumenge, 25 de juliol del 2021

VIUDA NEGRA

Els experts es pregunten per què "Viuda Negra" (Cate Shortland, 2021), el darrer spin-off de la marca Marvel, ha ensopegat a la taquilla (ensopegada molt relativa que es tradueix en que potser no assoliran els 400 milions de dòlars de recaptació). 

Els propietaris dels cinemes, necessitats d'ingressos a causa de la pandèmia, donen la culpa a Disney +, ja que la pel·lícula s'ha estrenat de manera simultània en aquesta plataforma. Però també va ser així amb el darrer lliurament de Godzilla i no va perjudicar-ne el rendiment, fins i tot més bo de l'esperat. 

No em veig amb cor d'opinar si aquesta política d'estrenes simultànies en cinemes i streaming juga a favor o en contra de la rendibilitat econòmica del producte, però sí que m'atreviria a dir que el segell Disney té alguna cosa a veure amb el fracàs de la proposta. 

No sóc un apassionat del cinema de superherois i la nissaga dels Venjadors em deixa indiferent. I considero que el personatge de Natasha Romanoff (queda clar que és d'origen rus, oi?) fa més o menys bonic però no té el carisma d'Iron Man. Tot i així, penso que no era mala idea ajuntar en una pel·lícula Scarlett Johansson i Florence Pugh. Es foten les plantofades de rigor però després la seva relació passa a ser fraternal; de fet, estem davant la història d'una família atípica i d'un film per a tots els públics que vol assemblar-se als films de James Bond en els escenaris exòtics, les seqüències d'acció terrenals o aèries, o el final al cau del dolent però que, més enllà de qüestions de ritme, que també caldria discutir, renuncia a molts aspectes que fan atractiva la nissaga del 007: el dolent no té carisma, les protagonistes van sempre vestides d'esport i el component sexual és totalment absent; i potser em direu que no encaixava en l'argument, però un punt de partida molt semblant al de "Gorrión rojo" (amb Jennifer Lawrence) oferia algunes possibilitats que el llibret clarament desaprofita. 

En fi, podem destacar la primera escena, amb una molt hàbil utilització de la cançó American Pie i l'espectacular seqüència final, i poca cosa més. 

4 comentaris:

El Demiurgo de Hurlingham ha dit...

Creo que no ayuda mucho el presentar el origen de Black Widow, luego de haber terminado con el personaje. Algo que ha despertado sus quejas.
He leído reseñas con conclusiones opuestas, negativas como esta, como positivas.
Noto que no se ajustaron a las historietas, en que Natacha es longeva. Omitiendo lo relacionado a su apellido, Romanoz.
Tal vez la hubiera visto, de no haberse interpuesto la pandemia.

¿No hay nada sexual, ninguna insinuación siquiera? Me parece que eso no tiene sentido. Siendo que la seducción es uno de los recursos de Black Widow.
Tal vez tenga que ver con este nuevo perjuicio de evitar la sexualización de los personajes. Una forma de censura, en mi opinión.

Saludos.

Fran ha dit...

Que tal Ricard!
No la he visto así que podo puedo juzgar. Lo que si tengo la sensación es que estamos asistiendo a un proceso de cambio en el cine en general, evidentemente los tiempos avanzan y con el las formas de filmar y producir una película, creo que lo que comenta Demiurgo al final tiene mucho que ver.
Saludos y feliz semana!

Trecce ha dit...

La película no está mal, pero quizá el espectador ya se cansa de la duración en el tiempo de algunas sagas y demanda ciclos que terminen.

ricard ha dit...

Demiurgo: Claro. Por eso "Gorrión rojo" era mucho más divertida. Pero claro, la estrenan en Disney + y eso implica un público familiar.

Fran: Pues no sé si vamos por el mejor camino. Aunque, en contrapartida, algunas plataformas se atreven con planteamientos más osados; por ejemplo, Netflix, con su exitosa serie "Sexo/Vida", y no lo digo únicamente por su tono softcore.

Trecce: Yo la vi porque salían dos de las actrices más atractivas del panorama cinematográfico (y para sacar a mi hijo de casa), pero estoy bastante desconectado de estas sagas de superhéroes. No es que me cansen los ciclos. Es que una película ya me cansa y ésta no ha sido una excepción.

Saludos a todos.