dimarts, 11 de maig del 2021

RÍO BRAVO

Com dèiem, Walter Brennan va repetir amb Hawks a "Río Bravo" (1959). Però, en aquest cas, el paper d'alcohòlic li correspon a un excel·lent Dean Martin. Un vell i un borratxo que ajudaran al sheriff del poble (John Wayne) a enfrontar-se al cacic que vol alliberar son germà, a qui tenen al calabós sota l'acusació d'assassinat. També comptaran amb un jovenet prou hàbil amb el revòlver que fins i tot sap cantar (Ricky Nelson) i Angie Dickinson és la noia que fa posar nerviós al protagonista. Ja tenim el grup hawksià i un dels westerns més mítics de la història del gènere.

9 comentaris:

Cinefilia ha dit...

De fet, es pot dir que el seu plantejament és força recurrent dins la filmografia de Hawks, ja que, si fa no fa, explica més o menys la mateixa història a molts dels seus westerns (sobretot als darrers).

Una abraçada.

Júlia ha dit...

Una gran pel·lícula amb el valor afegit de veure Ricky Nelson, un dels nostres ídols juvenils que va tenir un final prematur en un tràgic accident d'avió quan, precisament, estava intentant refer la seva vida professional. La música de la banda sonora sempre m'emociona.

Trecce ha dit...

Historia típica para un título mítico.

miquel zueras ha dit...

Grandiosa l´escena en que les gotes de sang cauen a la gerra de cervessa i avisen a Martin de la presència del pistoler.
Hawks volia millorar "Solo ante el peligro" segons ell (encara que ho va negar) John Carpenter va juntar "Rio Bravo" i "Night of the Living Dead" per la seva "Asalto a la comisaría del distrito 13", una gran pel.lícula de culte.
Salut!
Borgo.

ricard ha dit...

Juan: "El Dorado", del 1966, n'és un remake. I l'esquema argumental ha estat copiat per altres directors; em remeto al comentari del Miquel.

Júlia: Ricky Nelson era un cantant que va gaudir de cert èxit a finals dels cinquanta i els seixanta. La seva carrera cinematogràfica va ser discreta, tot i que (segons Imdb) va anar treballant, sobretot a la televisió, fins a la seva tràgica mort el 1985.

Trecce: Un esquema mil veces copiado pero bastante original en su momento y muy bien llevado.

Borgo: L'escena al saloon és modèlica.

Una abraçada i gràcies pels comentaris.

Pedro Rodríguez ha dit...

Hace un par de semanas precisamente vi "Asalto a la comisaría del distrito 13", que como bien sabes es un magnífico remake de "Río Bravo". El western nos ha regalado infinidad de obras maestras, pero posiblemente la película de Hawks sea la más elegante y divertida.

Un abrazo.

ricard ha dit...

Hawks era un narrador consumado.

Un abrazo.

Fran ha dit...

Hola Ricard!
Poco que añadir a lo ya comentado. Una de mis preferidas de siempre. Como me gusta ese momento con Nelson cantando en la oficina del sherif, bueno, lo de Angie Dickinson ya es tremendo, vendería mil veces mi alma al diablo... Vale, esto ultimo ha quedado un poco de aquella manera...jeje
Saludos!

ricard ha dit...

Yo también hubiese vendido mi alma por Angie Dickinson.

Saludos.