divendres, 2 d’abril del 2021

LOS PROFESIONALES

Abans de signar la magistral "A sangre fría", Richard Brooks va dirigir, el 1966, "Los profesionales", un western ambientat al Mèxic dels darrers anys de la Revolució. Un dels protagonistes era Burt Lancaster, qui ja havia freqüentat un escenari similar a "Veracruz" (Robert Aldrich, 1954) i havia coincidit amb Claudia Cardinale a "El gatopardo", tres anys abans. Però el film de Brooks, també interpretat per Lee Marvin, Robert Ryan (qui després apareixeria a "Grupo salvaje"), Woody Strode, Jack Palance i Ralph Bellamy, tenia alguna cosa a veure amb la sèrie de televisió coetània "Misión imposible" (origen de l'actual nissaga interpretada per Tom Cruise): quatre homes amb diverses especialitats, ja fossin les armes, els explosius o els cavalls, són contractats per a una missió quasi suïcida, consistent a alliberar la dona d'un ric terratinent ianqui de les urpes d'un bandit mexicà amagat al desert. L'operació no resultarà fàcil malgrat la seva perícia; però, a més, descobriran que han estat víctimes d'un engany. 

Potser no és el millor film del director però té una fotografia en exteriors impressionant signada per Conrad L. Hall i els diàlegs de la part final expressen la lucidesa i el desencant que caracteritzen alguns dels millors títols del gènere, sobretot en la seva etapa crepuscular.

5 comentaris:

Fran ha dit...

Que tal Ricard!
Poco que añadir a tu estupenda reseña, la película es fantástica. Yo por la Cardinale vendería mi alma y lo que hiciese falta...
Saludos y feliz puente!

Cinefilia ha dit...

Ideal per veure-la una tarda de Setmana Santa.

Bona Pasqua!

ricard ha dit...

Fran: Una de las actrices más bellas de la historia del cine.

Juan: I no és un peplum!

Una abraçada i gràcies pels comentaris.

Trecce ha dit...

La recuerdo como una película muy entretenida.

ricard ha dit...

Si que lo es.