dissabte, 3 d’octubre del 2020

LA ARDILLA ROJA

Quan Julio Medem va dirigir el seu segon llargmetratge, no tenia tantes pretensions (ho dissimulava, almenys). I tot i que "La ardilla roja" (1993) inclou moltes fugues entre surrealistes i oníriques, diguem que no molesten, serveixen de contrapunt a la hiperrealista descripció del càmping on transcorre la major part de l'acció i aporten una dosi extra de fascinació a una intriga que és, en el fons, una molt senzilla història d'amor entre dos personatges que proven de trobar-se a si mateixos fugint del seu passat. A més, Emma Suárez no haurà estat mai tan guapa com aquí.

5 comentaris:

Fran ha dit...

Hola Ricard!
Yo también me uno al club de fans de Emma...
Saludos!

ricard ha dit...

¡Y sigue estando muy guapa!

Saludos.

miquel zueras ha dit...

La premisa era molt bona -un noi que s´aprofita de l´amnèsia de la noia per fer-li creure que és la seva novia- i un inquietant Carmelo Gómez. És la meva pel.lícula preferida de Medem, quan no era tan afectat.
Salut.
Borgo.

miquel zueras ha dit...

Curiosa la relació de Jess Franco amb Christopher Lee. Recorda una mica -salvant distàncies- a Lugosi-Ed Wood.
Salut!
Borgo.

ricard ha dit...

Totalment d'acord. Medem procura conferir estil a la història però amb una naturalitat i fluidesa que ha anat perdent en títols més recents.

A mi també em va recordar la relació Lugosi-Ed Wood. Si més no, les carreres de Lee i Franco van tenir més recorregut després de la seva col·laboració.

Salut!