diumenge, 1 de juliol del 2018

A GHOST STORY


L'any 1990, Jerry Zucker, un dels responsables de la divertidíssima "Aterriza como puedas", va oferir-nos un artefacte rebenta-taquilles sobre un noi que moria assassinat per un lladre i romania prop de la seva nòvia per protegir-la convertit en fantasma. "Ghost" té el dubtós honor de contenir una de les escenes més parodiades de la història, aquella en què els dos amants (Patrick Swayze i Demi Moore) fan figuretes de fang amb el fons musical d'"Unchained Melody". A partir de la intervenció de Whoppi Goldberg en el paper d'una mèdium que topa per primera vegada amb un esperit autèntic, l'humor ajuda a salvar la proposta.

"A Ghost Story" (David Lowery, 2017) és el mateix però en versió d'art i assaig. Una delicada història romàntica i fantàstica que proposa un viatge a través del temps i de l'oblit de la mà d'un fantasma que apareix tapat amb un llençol, com els de tota la vida.

4 comentaris:

Cinefilia ha dit...

Tot i ser sovint menystingut com a vulgar producte de consum, té de confessar la meva debilitat per "Ghost" i el guió de Bruce Joel Rubin, merescudament recompensat amb un Òscar.

Sobre "A Ghost Story" no puc opinar encara (és una més de la llarga llista de pelis que encara tinc per veure), tot i que, donat el seu títol (A-ghost), igual me la miro el més vinent...

Salutacions i perdó pel "txist".
Juan

ricard ha dit...

Hahaha! Et perdono l'acudit estiuenc. La pel·lícula de Zucker no m'entusiasma però reconec que el llibret està ben construit i amalgama amb eficàcia els registres d'història romàntica, thriller, fantasia i comèdia.

Salutacions.

Marc Ambit ha dit...

Doncs jo he vist 'A ghost story' fa no res i m'ha semblat una pel·lícula fantàstica i molt intensa. Molt recomanable. No tinc del tot clar que t'hagi agradat massa, Ricard, si la compares amb Ghost XD

ricard ha dit...

És tan sorprenent que no sabria com definir-la. Definitivament, és més fascinant que "Ghost", que només és entretinguda.

Si hi ha comparacions odioses, aquesta n'és una.

Salutacions i gràcies per comentar.