dimecres, 6 de gener del 2016

SEGON ORIGEN


La mort de Bigas Luna va fer que la direcció de la seva ansiada adaptació de l'obra més coneguda de Manuel de Pedrolo anés a càrrec de Carles Porta, qui ja havia col·laborat en el llibret però no tenia experiència com a realitzador més enllà dels seus documentals i treballs per a televisió. I això potser explica que "Segon origen" (2015) tingui cert aire televisiu malgrat una direcció artística notable.

Mai no sabrem com hauríen estat les aventures de l'Alba i el Dídac explicades per Luna. Potser el film hauria estat millor o potser no, al cap i a la fi el director d'"Angoixa" no destacava per la seva regularitat. Però li devem, sens dubte, l'elecció d'una protagonista guapíssima, tot i que no respon a la descripció que fa la novel·la d'una noia bruna: Rachel Hurd-Wood; i l'obsessió de l'enigmàtic personatge interpretat per Sergi López pels seus pits alletant recorda altres obsessions mamàries en l'obra del director (els pits de "La teta i la lluna", els pits que tenen gust de truita de patates de "Jamón jamón").

Una altra per a la col·lecció:


3 comentaris:

David ha dit...

Vaya. Esta chica era la Wendy de Peter Pan (ya decía yo que me sonaba su cara). Pues ha conservado belleza. La verdad es que en aquella película era una niña muy mona. Y lo mejor es que la peli no era una mala adaptación. De esta peli o la novela no sabía nada.
Un saludito.

ricard ha dit...

En realidad, la fotografía no es de "Segon origen" sino la mejor que he pillado por ahí, sin duda de una película anterior. Sin embargo, no ha perdido encanto.

"Mecanoscrit del segon origen" es una novela mítica entre los catalanes que nacimos entre los años sesenta y setenta y la más famosa de su prolífico autor, al menos por estos lares. Resulta que hay un apocalipsis y muere casi el cien por cien de la población mundial. Milagrosamente, se salvan Alba, una chica adolescente vírgen, y Dídac, un niño negro. Cuando el chaval crece, emprenden la grata tarea de empezar a repoblar el planeta.

La película la puedes obviar.

Saludos.

David ha dit...

Ahora que lo dices me suena porque en otro blog hablaron de alguna adaptación que se hizo a cómic. Pero la verdad es que no sabía nada de la novela, así que gracias por la aclaración (y no sé si también por la recomendación ;-) )
Saludos.