divendres, 29 d’octubre del 2010

EL NACIMIENTO DEL AMOR


"El nacimiento del amor", dirigida per Philippe Garrel, és un film de 1993 en blanc i negre, interpretat per Lou Castel i Jean-Pierre Léaud, amb fotografia de Raoul Coutard i André Clément, amb la qual cosa sembla evident la seva filiació post-nouvelle vague. Parla de persones i de sentiments, de relacions que ens fan sentir alliberats i d'altres que ens fan sentir esclaus. La posada en escena és abrupta i despullada, feta de primers plans i plans de detall (de mans, sobretot).

Podem pensar que Paul (Castel), que enganya la seva dona i no suporta la vida de família, és egoista i egocèntric, i és indubtable que Marcus (Léaud) és un pesat i un immadur. Però la mirada escrutadora de Garrel ens fa partíceps de la seva angoixa existencial, i no podem sinó respirar alleujats quan es tanca el cercle i l'amor torna a néixer. Enmig, alguna escena punyent, com quan Paul fa les maletes i son fill crida: "Pare, pare...!"

2 comentaris:

Bargalloneta ha dit...

Nol 'he vista, l'hauré de revisar

ricard ha dit...

Et confesso que és la primera pel·lícula que veig d'aquest director, que als anys setanta i vuitanta feia cinema experimental i més cap aquí ha esdevingut relativament accessible. Tinc ganes de veure "Les amants réguliers", que passa per ser un dels títols clau de la present dècada.