dijous, 22 de juliol del 2010

DEIXA'M ENTRAR


Ara que estan de moda els vampirs adolescents descafeïnats, resulta encara més sorprenent aquesta insòlita i esplèndida pel·lícula sueca dirigida per Tomas Alfredson (el germà del director de "Millenium 2 i 3").

Narra la història d'amor entre un nen de dotze anys i una vampira de la mateixa edat (aparent). Ambdós tenen problemes d'integració social: el primer, perquè l'estoven uns nens de l'escola bastant salvatges, i la nena, per raons òbvies. A part de combinar sàviament escenes molt delicades amb d'altres d'una aclaparadora violència , "Deixa'm entrar" té la virtut de mostrar amb cruel lucidesa la naturalesa depredadora dels infants, tanmateix necessària per sobreviure en un món tan glaçat com ho estan la majoria dels seus habitants, fins i tot els mortals.

4 comentaris:

mdpc ha dit...

Al Jordi li va agradar molt, a mi no tant, però s'ha de reconèixer la seva originalitat. Res a veure amb altres pel·lis sobre el mateix tema.

MIREIA ha dit...

Estic d'acord amb la Lola en què no té res a veure amb altres pel.lis sobre aquest gènere tan explotat en cinema com és el vampíric. És original, sumament inquietant i molt desassossegadora. Combina hàbilment dos temes tan dispars com són el bulling i el vampirisme. Hi ha escenes realment crues sense recórrer al gore, i també el.ludeix (la qual cosa personalment agraeixo) els ensurts constants i excessius tan habituals en el gènere. El retrat que fa de la societat sueca (en aquest cas la dels anys 70)traspua apatia i un pessimisme latent.

@ngel ha dit...

Molt bona pel-licula que va agradar tothom al darrer festival de sitges i que s'ha convertit en film de culte ,ho te tot ,historia d'amor ,una visió molt personal a l'hora de tractar la trama ,etc .Esperem a veure que farà el director a la seva seguent pel.licula...salutacions!

Anònim ha dit...

És una perla. Una obra d'art que mai envellirà, com els vampirs.