El sergent del títol, interpretat per Woody Strode, és acusat d'assassinat i de violació, i ho té fotut perquè les víctimes eren un oficial blanc i una jove encara més blanca. Tot i que caldrà esperar al final per aclarir què va passar exactament, la insistència a destacar el valor del negre ens fa intuir que no és del tot culpable. Així, doncs, una vegada més, Ford arremet contra el racisme; i, tot i el caràcter didàctic de la proposta, es tracta d'un film notable que barreja hàbilment el drama judicial i l'aventura amb el Monument Valley de fons, sense renunciar a les habituals notes d'humor (els membres del tribunal jugant a cartes durant el recés; les intervencions de la dona del seu president) o els contrapunts tràgics. Com sempre, el director domina la posada en escena i se serveix hàbilment de la il·luminació, particularment quan aïlla els testimonis que declaren al judici i introdueix els flash-backs que estructuren la narració.
6 comentaris:
Muy buena película que desmiente a aquellos que tachan a Ford de racista. Espléndida estructura a base de flashbacks y una trama muchas veces vista (el hombre de color acusado de violar a una blanca, y el abogado enfrentado a todos y a todo), si bien Ford lo borda como suele ser habitual.
Saludos.
Aunque no sé si la trama no era también original en su momento. Al fin y al cabo, todavía no se había estrenado "Matar a un ruiseñor".
Saludos.
Serà un al·legat racista i tot el que tu vulguis, però curiosament al cartell de la pel·lícula, malgrat que el seu personatge no deixa de ser un secundari, el nom de Woody Strode apareix en lletres ben petites.
Una abraçada.
Ben vist, hahahaha!
Puede que no sea la mejor película que haya hecho Ford, pero seguro que es una de sus películas interesantes y está muy bien hecha, vale la pena descubrirla.
Puede que no raye a la altura de sus obras maestras, pero resuelve con gran pericia un planteamiento no demasiado fácil.
Publica un comentari a l'entrada