dimarts, 22 de febrer del 2022

MATRIMONIO A LA ITALIANA

L'any 1964, Vittorio de Sica reunia novament la parella protagonista d'"Ayer, hoy y mañana" en l'adaptació cinematogràfica de l'obra teatral "Filomena Marturano", d'Eduardo de Filippo. 

El to viatja de la comèdia italiana (potser caldria ser més específics i dir-ne napolitana), amb un component eròtic notable, cap al fulletó, sobretot en el tram final. Com sigui, la capacitat de retratar personatges i ambients està a l'altura dels millors títols del gènere, s'aprofita bé la trama per elaborar un fresc sobre la Itàlia de postguerra i, sobretrot, Mastroianni excel·leix en el seu paper de masclista simpàtic i Sophia Loren -inoblidable, guapísssima- en el de la prostituta enamorada que lluita per la seva dignitat.

5 comentaris:

Fran ha dit...

Hola Ricard!
Una joya del cine y que siempre apetece volver a ver.
Saludos!

miquel zueras ha dit...

La vaig tornar a veure el mes passat quan la van emetre a la 2. Amb aquesta pel.licula, de Sica va intentar el Oscar per 5ª vegada, no el va aconsseguir potser perque l´havia guanyat l´any anterior amb "Ayer, hoy y mañana". Surt de secundaria la desaprofitada Marilú Toló que apareix a un film que m´encanta "Themroc" amb Michel Piccoli.
Salut!
Borgo.

ricard ha dit...

Fran: Sin duda.

Borgo: Vols creure que no he aconseguit veure "Themroc"?

Salutacions.

Cinefilia ha dit...

A mi em va agradar força (i a qui no?). Recordo haver-la vist en pantalla gran a la Filmoteca. Molt emotiu també, tot i que amb un registre molt més dramàtic, el treball dut a terme per la icònica parella protagonista a la posterior "Una jornada particular".

Una abraçada.

ricard ha dit...

Marcello i Sophia van coincidir en unes quantes pel·lícules, sempre amb resultats excel·lents.

Una abraçada.