dissabte, 12 de febrer del 2022

EL SACRIFICIO DE UN CIERVO SAGRADO

Yorgos Lanthimos va dirigir "El sacrificio de un ciervo sagrado" el 2017, entre "Langosta" i "La favorita". A diferència dels altres treballs que coneixem del director, aquí no hi ha gaire sentit de l'humor. De fet, és una història terrorífica i estranya al voltant de la maledicció que un noi raret llança sobre una família aparentment perfecta: el pare (Colin Farrell) és cardiòleg i l'esposa (Nicole Kidman) oftalmòloga; tenen una filla adolescent i un fill més petit força simpàtics i espavilats; cal dir, però, que el pare, amb un passat d'addicció a l'alcohol, és una mica taciturn, fins i tot abans que les desgràcies se succeeixin; i l'esposa, més aviat altiva i amb un sentit de l'ordre lleugerament obsessiu. Fins aquí les peculiaritats d'una tragèdia grega no gaire agraïda en què el director ja aposta per l'ús dels objectius angulars en tots els plans de conjunt, com tornarà a fer a "La favorita".

11 comentaris:

Trecce ha dit...

Muy controvertida, como el cine de Lanthimos en general.

ricard ha dit...

Sin duda. Lo cierto es que no me dejó muy convencido pero la crítica opina que es su mejor película.

Saludos.

Pedro Rodríguez ha dit...

Adaptación moderna del mito de Ifigenia. Lanthimos nos regala una feroz introspección sobre el comportamiento humano, sobre la moral, la ética y la racionalidad, describe clínicamente nuestros deseos y nuestra elección con la satisfacción personal y la autoridad como piedra angular.

Un abrazo.

Cinefilia ha dit...

De Lanthimos només he vist "Langosta" i no em va acabar de fer el pes. Això sí: ningú pot negar-li que els seus plantejaments són contundents.

Una abraçada.

ricard ha dit...

Pedro: Un sagaz resumen de las intenciones del film. No es la primera adaptación del mito de Ifigenia a cargo de un director griego, ya existe una versión de 1977.

Juan: Contundents i singulars.

Una abraçada.

Pons ha dit...

Havia vist Langosta i també se'm va ocórrer veure aquesta, no es pot negar que no faci pel·lícules que cridin l'atenció aquest home, però em sembla que poques pel·lícules seves més veuré, no és gens el meu estil, sobretot em va posar molt nerviós Langosta. O això és el que pensava fins que vaig descobrir que La favorita també és seva, després d'haver-la vist, i aquesta sí que em va agradar, com per no agradar-me amb dues grans actrius com Olivia Colman i Emma Stone!

ricard ha dit...

Potser hauries de veure "Canino".

Pons ha dit...

Ostres! Canino també és seva! Encara que pensant-hi no m'estranya gens. Aquesta també l'he vist i per descomptat la poso en el grup de les rares que no em van agradar.

ricard ha dit...

Trobo que, per no agradar-te, ets tot un expert en el cinema d'en Lanthimos ;)

Fran ha dit...

Hola Ricard!
Me la apunto, me gustan sus protagonistas, Farrell especialmente.
Saludos!

ricard ha dit...

Si puedes, mírala en versión original.

Saludos.