diumenge, 20 de febrer del 2022

DRIVE MY CAR

"Burning", del coreà Lee Chang-Dong, aconseguia convertir un relat curt d'Haruki Murakami en una pel·lícula de dues hores i mitja. Ara, el japonès Ryusuke Hamaguchi eleva l'aposta i transforma el conte "Drive My Car" en un títol de tres hores de durada. 

No hi ha canvis gaire significatius, tot i que caldria objectar que el problema ocular del protagonista deixa de tenir sentit en l'adaptació cinematogràfica, o que el recurs de la conversa entre dos que surten de l'enterrament de la dona per explicar les causes de la seva mort sembla una mica primari. Dit això, el cert és que el ritme pausat no li queda malament a la història i les confessions del director teatral, el seu actor i la seva xofer preserven la intensitat que ja els conferia la ploma de l'escriptor (i els ambients malenconiosos). Els assaigs de l'Oncle Vànyia omplen molt metratge i segurament expliquen la durada, però no resulten superflus i l'aportació de l'actriu muda que fa servir el llenguatge de signes és tota una troballa, com també demostren la sensibilitat d'Hamaguchi moments com el de les mans amb les cigarretes que emergeixen del Saab de color vermell per abraçar la nit.

6 comentaris:

Trecce ha dit...

La película tiene muchos momentos de gran sensibilidad. Se me hizo un poco larga, quizá, pero merece la pena.

ricard ha dit...

Es normal que se te hiciera larga.

Cinefilia ha dit...

No puc opinar perquè no l'he vista encara, però, en qualsevol cas, el plantejament m'atreu força. "Burning", que també esmentes, em va semblar magistral.

Una abraçada.

ricard ha dit...

Murakami és un gran escriptor; i de les adaptacions de la seva obra al cinema n'acostumen a sortir bones pel·lícules.

Una abraçada.

troyana ha dit...

Encara la estic reflexionant.... Té moltes capes i em pareix que es un relat al voltant de moltes aspectes de la condició humana:la pèrdua, el dol, la incomunicació i les seues posibles consecuències..
Recomanable malgrat la seua extensió.
Un abraç

ricard ha dit...

D'això parla la pel·lícula: de la nostra dificultat per comunicar-nos.

Una abraçada.