dimecres, 25 d’agost del 2021

LOS VENCIDOS

Hi ha unes quantes pel·lícules prou interessants ambientades al Berlín destruït de la immediata postguerra, de "Berlín Occidente" (Billy Wilder, 1948) a "El buen alemán" (Steven Soderbergh, 2006), passant per "Alemania, año cero" (Roberto Rossellini, 1948). 

Ara és una sèrie de televisió de Netflix que ens retorna a la ciutat l'any 1945, dividida en quatre sectors ocupats per americans, russos, britànics i francesos, cau de prostitució i de violència, assetjada per la fam i dominada per les màfies. El protagonista és un policia de Nova York que no troba el moment d'afaitar-se que ajuda i assessora les dones que fan de policies en una petita comissaria sense mitjans, mentre busca el seu germà desertor ara convertit en expeditiu venjador de les malifetes dels nazis, prova d'escapar de l'assetjament sexual de l'esposa dipsòmana del vice-cònsol, i encara té temps per perseguir un misteriós criminal a qui anomenen "creador d'àngels" i que té un exèrcit de joves prostitutes al seu servei. 

El disseny de producció és notable i el dramatisme inherent a la situació retratada s'imposa més enllà d'algunes limitacions (una intriga sense misteri i unes caracteritzacions més aviat tòpiques).

4 comentaris:

Trecce ha dit...

Si es dinámica, puede resultar entretenida.

ricard ha dit...

Es entretenida pero podría tener algo más de vigor narrativo.

Fran ha dit...

Que tal Ricard!
La tengo pendiente, soy muy maniático y quisquilloso con aspectos tales como la puesta en escena y las tramas que se desarrollan en ciertos periodos históricos. Por lo general y salvo alguna excepción las producciones actuales (ya bien sean películas o series) me defraudan bastante en esos detalles, luego la historia esta bien contada y el reparto hace bien su trabajo pero te juro que mas de una vez me salgo de la historia por esos detallitos insignificantes. Ya sabes, manías que tiene uno...jeje
En todo caso seguro que la veré.
Saludos y buen finde!

ricard ha dit...

No soy un experto, pero la representación del Berlín de posguerra parece muy plausible. En cambio, creo que fallan un poco el ritmo y la estructura narrativa.

Saludos.