dilluns, 23 d’agost del 2021

LA REBELDE

El 1965, Robert Mulligan dirigia a Natalie Wood, Christopher Plummer i Robert Redford a "La rebelde", una pel·lícula sobre el Hollywood de l'època daurada que devorava les seves estrelles o aspirants a ser-ho, en aquest cas una noia d'origen humil (Wood) que sap cantar i a qui volen convertir en la nova "nòvia d'Amèrica". 

No em sembla el millor títol dels seus responsables. És previsible, no aprofundeix en els conflictes, conté dos números musicals dirigits per Herbert Ross que no són res de l'altre món i només podem destacar la fotografia de Charles Lang i algun moment aïllat, com l'escena, prou ben resolta jugant amb els silencis, en què la jove actriu té una crisi nerviosa mentre dobla una de les seves cançons. 

Mulligan, que va estar més inspirat en films posteriors, no va tornar a treballar amb Redford, però sí que ho va fer el que era productor de "La rebelde", Alan J. Pakula, quan es va convertir en director i el va reclamar per a la magnífica "Todos los hombres del presidente".

7 comentaris:

Cinefilia ha dit...

No he tingut el plaer de veure-la, però si hi ha la Natalie Wood segur que té el seu encant.

Una abraçada.

ricard ha dit...

Sens dubte, és un al·licient. Tot i que cal dir que no és una de les seves millors interpretacions; i, com que l'actriu superava en uns deu anys a l'edat que havia de tenir el seu personatge, els responsables de vestuari (incomprensiblement, nominats a l'Òscar), insistien a vestir-la com una nena, amb resultats diria que discutibles.

Un any més tard, va tornar a treballar amb Redford a "Propiedad condenada", en què surt més sexi, en un paper molt diferent.

Una abraçada.

Fran ha dit...

Hola Ricard!
No sabia de ella. Con Natalie Wood en pantalla todo es mas llevadero...jeje
Saludos!

Trecce ha dit...

A pesar de todo, tiene un elenco como para echarle un vistazo.

ricard ha dit...

Fran: Sin duda, es una de las grandes de Hollywood y guapísima. Pero, aunque estas películas son bastante de culto hoy en día, parece que tanto "La rebelde" como las dos que hizo a continuación, "Propiedad condenada" y "Penélope", fracasaron estrepitosamente en taquilla. Después, estuvo tres años sin aparecer en pantalla hasta "Bob, Carol, Ted y Alice", del 69; y, en la década de los setenta, sólo hizo televisión.

Trecce: Aparte de Natalie Wood, tenemos a Christopher Plummer, muy puesto en su papel de productor mefistofélico. Y a Robert Redford, de galán, claro; entonces, no era muy conocido pero, a diferencia de la actriz, no le afectaron demasiado los fracasos de esta película y de "Propiedad condenada", en que ambos repetían. En 1967, obtuvo un gran éxito con "Descalzos por el parque", junto a Jane Fonda.

Cabría añadir que sale Ruth Gordon, que fue nominada por la película al Oscar a mejor actriz secundaria. No lo ganó entonces pero sí en 1969 por su papel de Minnie Castevet en "La semilla del diablo".

Saludos.

Trecce ha dit...

Me resulta confuso el comentario.

ricard ha dit...

Mis disculpas. ¿Dónde te has perdido?