dissabte, 7 de juliol del 2018

A HARD DAY'S NIGHT


Filmada a corre-cuita, "A Hard Day's Night" (Richard Lester, 1964), la primera pel·lícula dels Beatles, barreja escenes pseudodocumentals dels quatre de Liverpool fugint de les fans embogides amb números musicals i moments d'humor que van del surrealisme a la poca-soltada. Fet i fet, no és gran cosa més que una ximpleria però la seva rellevància històrica és inqüestionable; gràcies al muntatge d'algunes escenes, concebut exclusivament en funció del ritme de les cançons, inventa amb quasi dues dècades d'anticipació l'estètica dels vídeo-clips. En qualsevol cas, Lester va conrear un estil molt sixties, molt trencador en l'època, tot i que, paradoxalment, bevia de les fonts del cinema còmic de l'era muda, amb els bobbies reproduint el paper dels policies de Mack Sennett.

6 comentaris:

David ha dit...

Mmmm... Sí. Chaplin se quejó en parte de que tildaban alguna peli que acababa de estrenar de "antigua" y la de los Beatles de modernay él decía que lo realmente viejo era ese humor, que como bien dices bebía del cine mudo.
Y te copio algo que escribí en el blog de Josep hace ya algún tiempo:
..." no me gustan las películas de los Beatles (y no bromeo). Creo que han envejecido de mala manera, son playback... La única que más que gustarme, me chifla, es Let it be (pero porque es un documental y son ellos, tocando en directo. La magia está en la azotea (para mí, al menos)..."

Un saludo.

ricard ha dit...

No he visto "Let It Be" pero me gustó mucho "Eight Days a Week", un completo documental sobre el grupo que dirigió hace un par de años Ron Howard.

Un saludo.

David ha dit...

Sí. Para mí, la mejor película de Howard (jaja). La vi varias veces en el cine.
Pero la "mejor" peli de los Beatles, que no es de ellos es una de Zemeckis: "Locos por ellos":

ricard ha dit...

Ciertamente la filmografía de Howard no es nada del otro viernes, aunque salvaría la de "Frost contra Nixon" y también me gustó "Un, dos, tres... Splash" (bueno, por Daryl Hannah, ya sabes). Y la de Zemeckis no la he visto; la apunto entre mis títulos de culto pendientes.

Saludos.

miquel zueras ha dit...

Jo crec que la millor pel.lícula dels Beatles és "Yellow Submarine", un magnífic treball d´animació. Val la pena encara que sigui per els Blue Minies i el tema "Eleanor Rigby", una anticipació dels videoclips que recorda les "Intros" dels Monthy Phyton.
Salut!
Borgo.

ricard ha dit...

Un altre títol de culte que tinc pendent.

Salutacions.