dilluns, 23 de maig del 2016

B


"B" (David Ilundain, 2015) adapta al cinema l'obra de teatre "Ruz-Bárcenas" i, com aquesta, és una reproducció potser abreujada però fidel de la declaració de l'ex-tresorer del PP Luis Bárcenas a l'Audiència Nacional, el juliol del 2013, feta a partir de les transcripcions de l'interrogatori a càrrec del jutge Ruz. En la seva declaració, explica amb tota mena de detalls el funcionament de la caixa B del Partit Popular des dels anys vuitanta com a mínim, l'entrada de diner negre gràcies a donatius "desinteressats" d'empresaris de la construcció i altres simpatitzants i la seva sortida en forma de sobres amb bitllets de 500 euros que s'entregaven (s'entreguen?) a membres de la formació, entre ells un tal Mariano Rajoy i una tal María Dolores de Cospedal.

Grans interpretacions de Pedro Casablanc i Manolo Solo i una conclusió clara i contundent: mantenim en el poder uns corruptes mesquins i mentiders.

Si més no, avui han demanat al Partit Popular una fiança de 1.200.000 € per aquest afer. Si prenem en consideració les xifres que es desprenen de la declaració del senyor Bárcenas, això és xavalla i no hi hauria problema a aconseguir els diners si no fos perquè els seus beneficiaris ja se'ls deuen haver gastat en vestits, putes i tiberis.