dissabte, 17 d’abril del 2010

EL SECRETO DE SUS OJOS


"El secreto de sus ojos", la darrera i oscaritzada pel·lícula de Juan José Campanella, es presenta com un thriller clàssic en què un heroi idealista lluita contra el sistema per aconseguir que es faci justícia en un cas de violació i assassinat.

És un thriller vibrant i sòrdid. Però no ens enganyem; allò que Campanella pretén de veritat explicar-nos són històries d'amor i d'amistat: l'amistat entre Benjamín Espósito (Ricardo Darín) i Pablo Sandoval (Guillermo Francella); i dues històries d'amor: Espósito estima Irene Menéndez-Hastings (Soledad Villamil), silenciosa però profundament; però l'amor, el seu amor no realitzat però també la idea mateixa de l'amor, empal·lideix als seus ulls quan s'emmiralla en els sentiments insubornables, absoluts, del marit de la noia assassinada. No obstant això, un seguit de revelacions en un cas que dura gairebé trenta anys, conduiran el protagonista a concloure que el final de la novel·la que està escrivint sobre el cas Morales no cal que sigui tràgic. La tragèdia està bé per als drames romàntics, però la vida és una altra cosa.

1 comentari:

MIREIA ha dit...

És un film veritablement sorprenent i captivador, fins i tot entranyable, encara que aquest no sigui un qualificatiu gaire usual per a un thriller. Només té un problema: el guió és una mica trampós (quan Benjamín li diu a Morales, cap al final de la pel.lícula, que no creu que qui matés el seu company hagués estat en Gómez, quan en realitat van ser uns sicaris seus, i el final "sorpresa" no ho és tant, doncs jo el vaig veure a venir. Algunes inversemblances, com el fet que trobin l'assassí enmig de la multitud del camp de futbol... malgrat aquests detalls, el film en el seu conjunt atrapa i commou.