dissabte, 13 d’abril del 2024

ROBOT DREAMS

Pablo Berger no és un realitzador especialment prolífic. En vint anys, només ha dirigit quatre llargmetratges, i potser és per això que són tan diferents entre si, tot i que tenen el tret comú de fer palesa una gran cinefília, ambició i afany de risc. 

A "Robot Dreams" (2023), s'atreveix amb el difícil gènere de l'animació adaptant una novel·la gràfica de Sara Varon que, protagonitzada per animals més o menys antropomòrfics (i per robots) transcorre a la Nova York dels anys vuitanta. A més, no té diàleg, però aquí ja comptava el realitzador amb l'experiència prèvia de "Blancaneu". La història de l'amistat interrompuda entre el gos protagonista i el robot capaç de somiar mentre, immobilitzat, jeu a la platja durant mesos, també és una mena de conte, que parla de conceptes i emocions universals: la por a la solitud, el pas del temps, la importància de l'amistat. I, com a recepta per curar-ho tot, la música, en aquest cas la sensacional September, dels Earth, Wind & Fire.

5 comentaris:

Cinefilia ha dit...

La vaig trobar simpàtica, com suposo que li haurà passat a la majoria de la gent que l'hagi vista.

Una abraçada.

Trecce ha dit...

La película ha recibido elogiosas críticas, supongo que merecidas.

ricard ha dit...

Juan: Un bon títol apte per a tots els públics.

Trecce: Uno de los mejores títulos de animación de la temporada.

Una abraçada.

ethan ha dit...

Voy a ver si la veo, me quedé con las ganas en el último Festival de Cine de Sevilla donde enseguida se agotaron las entradas.
Saludos.

ricard ha dit...

Disponible en Movistar +.

Saludos.