dissabte, 11 de març del 2023

BOB, CAROL, TED Y ALICE

Títol emblemàtic del Hollywood progre i contracultural de finals dels seixanta "Bob, Carol, Ted y Alice" (Paul Mazursky, 1969) és un film que -contra tot pronòstic- no ha envellit gaire malament. Si exceptuem els vestits impossibles del personatge interpretat per Robert Culp, i alguna concessió de cara a la galeria, com l'escena en què els dos matrimonis fumen marihuana, encara avui resulta un retrat convincent de les inseguretats burgeses i dels traumes i prejudicis que s'interposen quan pretenem ser lliberals; i no ho dic només per l'escena culminant, la de l'intercanvi de parella que s'anuncia des del mateix cartell de la pel·lícula. 

La visita de l'Alice (Dyan Cannon) al psiquiatre, per exemple, és una seqüència brillant. D'altra banda, el film més conegut del també actor Paul Mazursky és ideal per gaudir de la bellesa de Natalie Wood i també útil per recordar Burt Bacharach, autor de la meravellosa "What the World Needs Now Is Love" en l'escena final.

   

Completa el repartiment Elliot Gould, convertit després d'aquest títol en actor-fetitxe de Robert Altman i en un dels rostres més populars del cinema dels primers setanta.

4 comentaris:

Trecce ha dit...

Yo también pienso que para nada ha envejecido mal, la época queda muy bien reflejada, particularmente en el vestuario y la ambientación, todo dentro de aquella eclosión del pop y el hippismo. La crítica a la falsa moral o las controversias sobre la sinceridad y la fidelidad en la pareja, tienen más vigencia de lo que pueda parecer en el conjunto de una película que resulta muy curiosa de ver, con una deslumbrante interpretación de Natalie Wood, que se maneja con absoluta desenvoltura en su papel.

ricard ha dit...

Totalmente de acuerdo.

Fran ha dit...

Hola Ricard!
Gracias por traerla, no la había visto. Es ver a Natalie Wood y me derrito...
Saludos!

ricard ha dit...

Y aquí sale guapísima.

Saludos.