divendres, 9 de febrer del 2018

EL TERROR DE LAS CHICAS


El film més popular del Jerry Lewis actor-director és, sens dubte, "El profesor chiflado". Però "El terror de las chicas" (1961) també gaudeix d'un notable prestigi crític, sobretot després de l'aferrissada defensa que en va fer Jean-Luc Godard, qui va copiar a "Tout va bien" la millor de les seves idees visuals: la construcció d'un decorat indissimulat que és una casa de nines enorme i que la càmera, muntada sobre una grua, pot recórrer a plaer en plans-seqüència molt elaborats i a ritme de jazz. L'argument -un jove que ha patit un desengany amorós i no vol saber res de les noies troba feina en una residència plena d'aspirants a actriu- només és una excusa per a la seva plasmació visual, en colors intensos, i per a la concatenació de gags que van de la broma fàcil al pur surrealisme.

4 comentaris:

miquel zueras ha dit...

La tinc en un pack DvD de Lewis que vaig adquirir la setmana pasada. Aquesta no la he vist encara però he començat per una interessant: "Artistas y modelos" amb un gran repartiment: Shirley MacLaine,Dorothy Malone, Eddie Mayenhoff, Eva Gabor, Anita Ekberg, Jack Elam... No està malament encara que no ha portat gairebé els anys.
Salut.
Borgo.

ricard ha dit...

Home, el repartiment és de nivell.

Salut!

Cinefilia ha dit...

Quan la vaig descobrir ara fa unes setmanes, m'esperava la típica comedieta al servei de l'histriònic Jerry Lewis. Però no: he de dir que em va sorprendre molt gratament per l'originalitat de la posada en escena (cas de la casa de nines a la que fas esment) i, sobretot, per la seva profunditat: l'escena a l'interior de l'habitació de l'ombrívola i misteriosa noia de negre es troba, de lluny, entre les troballes més interessants de tota la seva filmografia.

Abraçades cinèfiles,
Juan

ricard ha dit...

Jerry Lewis pot resultar excessiu com a actor i la seva carrera com a director és força irregular, però cal reconèixer que l'admiració que li professen els francesos no és del tot grauïta.

Una abraçada.