dilluns, 20 de maig del 2013

ADIÓS PEQUEÑA, ADIÓS


"Adiós pequeña, adiós" (2007) és el primer treball de Ben Affleck rere la càmera; d'entrada, sembla només un thriller solvent, una mica sòrdid i indisociable del retrat dels barris pobres de Boston i dels seus fills, destinats a fer de la violència el seu modus vivendi, ja sigui com a delinqüents o, a l'altra banda de la llei, com a policies o detectius privats; un gènere i un microcosmos que retrobem al segon film d'Affleck, apropiadament titulat "The town: ciudad de ladrones" (2010), o a "Mystic River" (Clint Eastwood, 2003), igualment basada en una novel.la de Dennis Lehane i amb la pederàstia com a eix argumental.

Però un gir sorprenent en el darrer tram d'un film que té molts finals és un al.licient afegit que ens plantejarà un greu dilema ètic, amb l'astúcia afegida que Affleck mostra les diverses cares del conflicte perquè la solució resulti tan difícil a l'espectador com als personatges (per cert, excel·lentment interpretats pel germaníssim Casey Affleck, Michelle Monaghan, Ed Harris i Morgan Freeman, entre d'altres).

3 comentaris:

Mario Salazar ha dit...

Buena película aunque anterior a Argo me gusta más the town. parece que termina y luego viene un giro y una nueva perspectiva, y me gusta pero no me la creo tanto. Un saludo.

Anònim ha dit...

com es en Ben, en temps de crisis dona feina a la familia xD

ricard ha dit...

Mario: Sí, roza lo inverosímil, pero bueno...

pons007: És que la pel.lícula és del 2007, i la crisi encara no havia esclatat ;)

Gràcies pels comentaris.