divendres, 24 de setembre del 2021

EL OLVIDO QUE SEREMOS

Després del fracàs de "La reina de España" (2016) i d'un silenci de quatre anys, Fernando Trueba torna a dirigir sota bandera colombiana, adaptant una novel·la biogràfica (escrita pel fill del protagonista) sobre la vida del doctor Héctor Abad Gómez, un heroi senzill que va tenir la gosadia de defensar els desfavorits i de dir el què pensava al Medellín polaritzat i violent dels anys setanta. 

A risc de ser acusat d'acadèmic (i no seria la primera vegada), Trueba serveix una pel·lícula molt sòbria -llevat potser del treball sobre el color-, en què les emocions es mostren amb subtilesa i els esdeveniments amb prudent distància, deixant que la coherent i ferma personalitat del doctor Abad, revelada a través del tracte quotidià amb la seva família i els seus amics, ocupi l'espai central d'una trama sense gaires sorpreses. Javier Cámara es transmuta en el personatge.

4 comentaris:

Pedro Rodríguez ha dit...

Tengo por ahí esta película, pero aún no la he visto. Me dicen gente en la que confío que alienta los buenos sentimientos, que trata sobre un doctor humanista, un hombre esencialmente bueno, de esos de los que huyen como de la peste las derechas y las izquierdas.

Un abrazo.

ricard ha dit...

Una buena definición del doctor Abad.

Un abrazo.

Fran ha dit...

Hola Ricard!
Me la apunto, desde luego el aspecto de Cámara sorprende bastante.
Saludos!

ricard ha dit...

Es como una fotocopia del original.

Saludos.