divendres, 13 d’abril del 2018
MINORITY REPORT
"Ready Player One" (2018) s'uneix a d'altres títols del senyor Spielberg que mostren el món del futur com "A.I. Inteligencia Artificial" (2001) i "Minority Report" (2002).
A aquesta darrera ens hi vam referir molt breument en el monogràfic que vam dedicar al director. És un dels seus títols més rodons; es basa en un relat de Philip K. Dick, escriptor que ha esdevingut una mina per al cinema de ciència-ficció ("Blade Runner", "Desafío total", "Asesinos cibernéticos" són alguns dels films que adapten la seva obra).
Any 2054. Uns individus molt especials anomenats precogs poden veure el futur i envien les imatges dels seus somnis a un ordinador interactiu manipulat pel policia John Anderton (Tom Cruise); veuen els crims abans que succeeixin i llavors hom pot arrestar els futurs culpables. Una idea interessant que podria ocultar alguna trampa. O no és un error quan els precogs assenyalen el mateix protagonista com a futur assassí? Sigui com sigui, aquest es veurà forçat a fugir amenaçat per tota la policia de Washington i pel seu destí.
Les persecucions en autopistes que traginen ordenadament els cotxes i per una ciutat en què la publicitat és omnipresent i personalitzada i reconeix els usuaris escanejant els seus ulls (per això, a Anderton li caldrà substituir-los) són tan brillants com originals. Spielberg domina el suspens i l'acció d'un film trepidant sense que se li escapin els matisos d'una trama molt alambinada que, a més, mou a la reflexió: és lògic i just detenir algú per un crim que encara no ha comès?
Sort que aquestes coses encara no passen. O sí?
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
4 comentaris:
La vaig veure fa força temps i la recordo poc, però el plantejament de la història és d'aquests que recordes, i efectivament, fa pensar, com la majoria de trames de ciència ficció que estan ben fetes. Jo diria que encara no passa el que narra Minority Report. Ara es deté a persones sense que hagin fet res, i sense que tinguin intenció de fer res. Com tota la vida, vaja.
Ben vist!
La veritat és que he pensat molt en "Minority Report" veien com la justicia d´aqui fa servir el condicional "Es que podría ser que..." Aquesta és la pel.lícula per mí millor i més adulta de la ciencia ficció de Spielberg. Aquesta setmana veuré l´adaptació televisiva de "The Man in the High Castle", una de les novel.les de K. Dick que més m´agraden. L´has vist?
Salut.
Borgo.
A mi també m'ha servit d'inspiració -diguem-ho així- el desgavell jurídic que estem patint.
No he vist l'adaptació televisiva ni he llegit la novel·la. Ja diràs.
Salut!
Publica un comentari a l'entrada