divendres, 18 de març del 2016

EL CLUB


Si "Spotlight" abordava la qüestió de la pederàstia en el si de l'Església catòlica a través del subgènere del thriller periodístic, "El club", dirigida el 2015 per Pablo Larraín ("No"), gairebé abraça el cinema de terror amb aquest relat negríssim sobre quatre capellans reclosos pels seus superiors en una casa trista d'un poble encara més trist als confins de Xile, cuidats per una monja sinistra. El motiu de la reclusió són els seus pecats abominables, dels quals no semblen gaire penedits mentre s'entretenen apostant a les curses de llebrers, però també una maniobra de l'Església per protegir la seva imatge pública.

3 comentaris:

Pedro Rodríguez ha dit...

Un film de dolorosa visión que proyecta una cruel y perturbadora mirada sobre los abusos sexuales y la pederastia en el seno de la iglesia. Larraín, desplegando a veces un humor negrísimo, hurga en la herida de forma tan afilada y siniestra como realista y necesaria. Gran película que se abisma en los misterios del alma humana para iluminar un drama absolutamente desgarrador.

Un abrazo.

Descubrepelis ha dit...

Una meravella, per mi la millor pel·lícula de 2015.

Una abraçada.

ricard ha dit...

Celebro que també us vagi agradar. No va passar el mateix amb les poc més de vint persones que es van dignar venir-la a veure al Cine-club del meu poble. És clar que ja existeix una versió del tema per al gran públic, com és "Spotlight".

Una abraçada i gràcies pels vostres comentaris.