divendres, 20 de novembre del 2015

VIAJE A SILS MARIA


"Viaje a Sils Maria" (Olivier Assayas, 2014) parla del viatge de Maria Enders, una actriu madura al llindar de la decadència física i professional (excel·lent Juliette Binoche), a unes muntanyes de Suïssa i al seu jo més íntim, acompanyada per la seva jove assistent personal (Kristen Stewart). L'oportunitat de tornar a protagonitzar l'obra que la va fer fer famosa, un drama lèsbic entre dues dones d'edats diverses, però fent ara el paper del personatge més adult i alhora més feble de la relació, li suposarà haver d'enfrontar-se a les seves pors i també al pas del temps (un tema habitual en el cinema del francès). Maria Enders s'emmiralla en l'ambiciosa estrella de Hollywood (impressionant Chloë Grace Moretz) que li donarà la rèplica al teatre, però també en la seva assistent, amb qui assaja l'obra mentre totes dues contemplen els núvols serpentejar sobre les valls.

2 comentaris:

Pedro Rodríguez ha dit...

La estreñida Kristen Stewart no era tal vez la actriz más adecuada para acompañar a Juliette Binoche en esta película insípida de Assayas sobre las tribulaciones, aparentemente trascendentes, de una actriz prestigiosa y su juvenil y suficientemente preparada asistenta, en pos de volver a interpretar una obra de teatro con la que ya triunfó cuando era una niña... Pero que sólo es una excusa para mirar al retrovisor de un tiempo que se perdió más allá de las montañas de la melancolía. Me aburrió, me pasa generalmente con este director francés, del que sólo salvo "Carlos", sobre el legendario terrorista cuyas inefables hazañas seguí en mi adolescencia.

Un abrazo.

ricard ha dit...

Descubrí a Olivier Assayas en "Las horas del verano", que me pareció admirable. En cuanto a "Viaje a Sils Maria", es cierto que parece una película de Bergman en versión pija, y también he de reconocer que se me hizo pelín larga. Sin embargo, no me parece en absoluto un título desdeñable y las interpretaciones de las tres protagonistas femeninas son de relumbrón, incluida Kristen Stewart, aunque su papel se preste menos al lucimiento.

Un abrazo.