dilluns, 1 de juny de 2015

SUEÑO DE INVIERNO


La producció turca "Sueño de invierno" (Nuri Bilge Ceylan, 2014) va ser la guanyadora de la Palma d'Or al Festival de Cannes de l'any passat.

Hivern a la Capadòcia, esplèndidament fotografiat per Gökhan Tiryaki. Però el més rellevant d'aquest film és el seu guió extraordinari: diverses anècdotes en principi poc rellevants sobre la vida quotidiana en un racó de món i llargues escenes de diàleg serviran per confeccionar un discurs molt lúcid sobre la caritat i per retratar uns personatges egoïstes cadascun a la seva manera, incapaços d'entendre's i de fer-se entendre. Només en l'escena final, el protagonista, un aprenent d'intel·lectual que confón l'equanimitat amb la prepotència, revela totes les seves pors i inseguretats; però només a l'espectador mitjançant la veu en off, ja que és incapaç de dir-l'hi a la seva jove esposa, tan desorientada com ell, no fos cas que es comuniquessin.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

esperava un winter is coming i veig un winter is sleeping no es el mateix xD

ricard ha dit...

No estem parlant de Joc de Trons!

(Quina sèrie més bona!)

Pedro Rodríguez ha dit...

Entré en la película con la golosina de su éxito en Cannes y la categórica calificación impresa en el cartel. Esperaba más, durante un extenso tramo de su dilatadísimo metraje no sucede nada. De Ceylan me gustó más "Erase una vez en Anatolia", aunque he de reconocer que el abanico de reflexiones al que te enfrenta siempre el director turco resulta demoledor para la conciencia humana.

Un abrazo.

Leox ha dit...

Me gusto , pero fue demasiado larga , se puede contar lo mismo descontando cuarenta minutos , la esposa , que mujer tio , tanto de caracter como de fisico.

ricard ha dit...

Pedro: Al principio parece que le cuesta entrar en materia pero al final me engancha y me resulta apasionante. No he visto las otras películas del director.

Leox: La esposa es guapísima, estamos de acuerdo. Aunque sobre el carácter, no sé qué decirte; las prefiero menos complicadas.

Un abrazo. Gracias por vuestros comentarios.