dissabte, 27 d’abril del 2013

DIAMOND FLASH


L'any 2011, Carlos Vermut dirigia el seu primer i encara únic llargmetratge: "Diamond Flash". El film no ha estat estrenat en sales i només l'hem pogut veure per Internet o per Canal +. Tampoc no ha tingut nominacions als Goya. No obstant això, molts crítics consideren que ens trobem davant d'un dels millors títols de la temporada cinematogràfica. Probablement tinguin raó.

"Diamond Flash", mitjançant una posada en escena tan sòbria com impecable i una estructura coral i circular, juga amb diversos gèneres i registres que van de la comèdia castissa al cinema de superherois, passant per la denúncia, el thriller, l'erotisme o el drama d'arrel bergmaniana. És un exercici arriscat però apassionant, post-modern si es vol però també original, que brinda tota mena d'emocions -no sempre agradables-, que sorprèn l'espectador en cada escena i que conté moments memorables, particularment quan els personatges relaten vivències al límit (episodis de pederàstia, intents de violació, aparicions fantasmals).

7 comentaris:

Mario Salazar ha dit...

Esta película me gustó, me parece muy audaz, es rara pero inteligente, lo del superhéroe es algo muy creativo. Me gusta el personaje de la chica con lentes, no parece la típica villana. Hay mucha dramatización y creo que toda la película es una rara avis pero que logra su cometido, ser algo valioso, mezclar géneros y contener desfachatez pero también seriedad. Un abrazo.

Jo.Ca Pat ha dit...

Hola! me gusta tu blog, siempre estoy pensando qué película que no haya visto puedo ver y qué sea medianamente buena! Así que te sigo! Un saludo!
http://humanidadesyalgomas.blogspot.com.es/

ricard ha dit...

Mario: Sí, la película es un divertimento pero, sin embargo, también resulta muy dramática y muy seria. Y el comentario sobre la violencia de género es muy inteligente. Un abrazo.

Patricia: Pues muchas gracias. Y si alguna vez no coincidimos en gustos espero que no me lo tengas en cuenta. Enhorabuena por tu blog, que es completísimo. Un saludo.

Mario Salazar ha dit...

¿Cuál comentario de la violencia de género?, te refieres a tu apunte de la última línea. No te capto, explícame, ¿es ironía?.

ricard ha dit...

¡Qué va, no es ironía en absoluto!Me refiero al tema del maltrato que sufren una madre y su hija; ésta lo niega y no se decide a abandonar al marido maltratador, al menos antes del giro que darán las circunstancias tras la intervención de Diamond Flash y la asesina con gafas. No cuento más para no desvelar la sorpresa última de la película.

David Amorós ha dit...

Totalment d'acord. com has vist en aquell teaser, intentarem fer alguna cosa per donar-la a coneixer a més gent. Em sembla de lo millor del cine espanyol del darrer any.
Una abraçada.

ricard ha dit...

Sí, i quan en parles amb la gent es pensen que els estàs vacil.lant! Per cert, aquest divendres estrenem "Holy Motors"al Cine -club d'Igualada... Espero que no demanin el meu cap en acabar la projecció, com va passar quan vam fer "Carretera perdida"! Per sort, m'he lesionat fent esport (ja tenim una edat!) i segurament excusaré l'assistència (tot i que m'agradaria tornar-la a veure). Una abraçada.